Folk mot mastene

Foto: Sigbjørn Berentsen

Bygdebladet skriver denne uka om ny planlagt høyspent-trasé fra Stølaheia i Stavanger til Nordbø i Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Behovet for mer elektrisk kraft gjør at dagens høyspentnett skal oppgraderes og opprustes, og planen er at kraftlinjene i all hovedsak skal gå i luftspenn.

Bygdebladets saker om den planlagte nye høyspent-traséen er blant de artiklene som leses av flest på nett. Det viser at engasjementet er stort. Folk flest foretrekker at høyspentkablene legges i bakken fremfor at de går i luftspenn.

Se alternativ trase for master her.

De lokalpolitikerne som Bygdebladet har snakket med er enige med sine velgere. De ønsker ikke store master og høyspentkabler i luften fra sør til nord i Randaberg. Samtidig presiserer de fleste i sine svar at det er andre og høyere instanser som fatter den endelige beslutningen i saken. Det virker rett og slett som om de frykter at de ikke har så mye de skal ha sagt i saken. Det er langt fra betryggende.

Randaberg er Norges minste fastlandskommune og befolkningstettheten er på samme nivå som i Nederland. Det er press på boligområder, næringsområder dyrket jord og det lille som er igjen av natur. Det bor folk alle steder i Randaberg, og det kommer også til å bo folk nær en ny høyspent-trasé. Ny firefeltsvei, transportkorridoren og Rogfast vil gjøre nye store inngrep i det eksisterende.

Se alternativ trase for master her.

7. mars er det folkemøte om Lyse Elnetts planer. Da bør alle som har meninger om høyspentsaken stille opp, både for å få informasjon fra Lyse og for eventuelt å legge en slagplan for videre kamp mot mastene og høyspent i luftspenn.

Det er ingen tvil om at valget som blir tatt, om luftspenn eller kabler i bakken, vil få stor betydning for randabergbuen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...