Et siste budsjett

Gatenavn er harmonisert, som det heter. Gater og veier med like navn i Rennesøy, Finnøy og Stavanger har fått nye navn etter en omfattende prosess i 2018. Fellesnemda vedtok dette nylig, så dermed er dette klart i den Nye Stavanger kommune. Foto: Arkiv, Egil Bjørøen/Illustrasjon

Et enstemmig kommunestyre vedtok det aller siste budsjettet for Rennesøy som selvstendig kommune.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Budsjettet bærer preg av at Rennesøy er på vei inn i Nye Stavanger.

Det forberedes et nytt bygg som skal være et treffpunkt og administrativt senter i den nye bydelen Rennesøy. Kommunestyret har fremskyndet byggingen fra 2021 til 2020. Et innbyggertorg i bankbygget bevilges det 200.000 kroner til i hvert av årene fra 2019 - 2022. Nytt kirke- og livssynssenter ved Hausken kyrkje er også fremskyndet til 2020.

Det er høyt tempo på investeringsplanene, for det er mye politikerne i Rennesøy vil ha på plass når kommunen blir en bydel i Stor-Stavanger.

Jan Mikal Hanasand fra Høyre mener det kan haste med å få byggeprosjektene i gang. Han er bekymret for om de vil bli realisert og fullført hvis det drøyer til Rennesøy har blitt del av Stavanger.

Det blir spennende å se hvor mye Rennesøy rekker å få fullført før kommunen blir bydel, og enda mer interessant blir det å følge Rennesøys utvikling videre. Vil kommunens innbyggere føle tilhørighet til den tidligere øykommunen og bydelssenteret Vikevåg, eller er flertallet allerede siddiser i hjerte og hode?

Blant Rennesøys innbyggere finnes det allerede mange som opprinnelig kommer fra byen, og enda flere som har sitt arbeidssted og sine fritidsaktiviteter på fastlandet. Når Rennesøy kommune om ett års tid opphører å eksistere, blir overgangen kan hende aller mest smertefull for kommuneadministrasjonen og politikerne selv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...