Busskrøll på Åmøy

Reaksjonene lot ikke vente på seg da det for et par uker siden ble kunngjort at bussrute 39 skulle slutte å kjøre i Hegrebergveien på Vestre Åmøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Begrunnelsen var at Statens vegvesen har opplyst selskapet om at veien ikke er dimensjonert for bussene som Kolumbus bruker.

Bygdebladet får som forklaring fra vegvesenet at det er vogntoglengde på 12,40 meter i Hegrebergveien. Dette på grunn av kurver i veien og bakheng på store kjøretøyer.

Statens vegvesen har i oktober oppdatert lista si over hva veiene er dimensjonert for, og det har ført til situasjonen på Vestre Åmøy.

Det er synd hvis dette fører til at vi mister det lille busstilbudet vi har på Vestre Åmøy, sier Jakob Hegreberg i velforeningen.

Rennesøy-ordføreren er irritert på Kolumbus, som opplyste helt uten videre at de vil slutte å kjøre i Hegrebergveien, uten forvarsel. Verken ordfører eller andre var informert om dette på forhånd. Hun fikk sagt fra om dette i møte med Kolumbus onsdag denne uka.

Denne saken blir litt rar når Statens vegvesen forteller at de har oppdatert vei-lista si med at Hegrebergveien ikke er dimensjonert for vogntog over 12.40 meter, og nekter Kolumbus å kjøre der.

Når det så blir stilt spørsmål ved hvorfor, får vi vite at veien kan bli oppjustert igjen sånn at den blir lovlig for bussene - men at det ikke kan bli gjort før i april neste år da listene igjen skal oppdateres.

Siste ord er enda ikke sagt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...