Alstein i vinden

Randaberg kommune tar vurderinger om oppdrett ved Alstein til rulleringen av kommuneplanen. Foto: Erik Thoring/Naturvernforbundet.

Naturvernforbundet i Rogaland er skuffet over Randaberg kommune.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Da første utkast til ny kommuneplan 2018 - 2030 ble sendt til høring i april i fjor, la politikerne inn et areal vest for Alstein til akvakultur. De ønsket flere innspill om saken.

Naturvernforbundet i Rogaland påpeker at kommunen selv har myndighet til å bestemme om oppdrett skal tillates og mener derfor at kommunen fraskriver seg ansvaret sitt ved at en i praksis håper at noen andre setter krav.

Før kommuneplanen ble sendt til høring i fjor vår var det diskusjon i kommuneplanutvalget (KPU). Med sju mot to stemmer vedtok KPU å sette av arealet ved Alstein. Enkelte av de folkevalgte tvilte sterkt.

Naturvernforbundet i Rogaland var negative til oppdrett ved Alstein allerede i 2016 da Bremnes Seashore søkte om konsesjon. Allerede da ble det påpekt at dette var uheldig mindre enn 400 meter fra landskapsvernområde midt i et eldorado for sjøfugl, slik Naturvernforbundet uttrykker det.

Jærmuséet starter i 2019 å planlegge utstilling for havbruk og akvakultur der visningsanlegg med båtturer ut til et oppdrettsanlegg i aktiv drift er sentralt. I samarbeid med Bremnes Seashore. Jærmuséet mener det er en fordel at visningsanlegget kommer ved Alstein med kortest mulig båttur til visningsanlegget, men uttaler samtidig at dette er lokalpolitikernes ansvar å bestemme.

Er oppdrett ved Alstein på vei inn bakveien kamuflert som innhenting av ny viten om oppdrettsnæringen? Vi håper ikke det er tilfelle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...