Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Lange skoledager for skoleelever fra Brimse

Søskenparet Ole Marius Bjørklund Nielsen og Hilde Nielsen bor på Brimse og går på videregående skole i Stavanger. Skoleveien er stevsom, innrømmer de, som må stå opp klokka fem om morgenen. Det blir lange skoledager. Fra nyttår vil imidlertid ting blir noe bedre. Foto: Sigbjørn Berentsen

Fra årsskiftet blir det litt enklere for søskenparet Ole Marius og Hilde fra Brimse å komme seg til og fra skolen i Stavanger.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Jeg går på studiespesialisering på Svithun videregående, sier Ole Marius Bjørklund Nielsen.

- Jeg går på elektro på Godalen videregående, tilføyer Hilde Nielsen.

De to er søsken og bor på Brimse, den lille øya ved Østhusvik i Rennesøy. Det er den eneste øya i kommunen uten fastlandsforbindelse.

Nylig var det et møte på rennesøyordfører Dagny Sunnanå Hauskens kontor i Vikevåg.

Kolumbus var med der i tillegg til representant for fastboende og hytteeiere på Brimse samt ordføreren.

Problemstillinger de har jobbet sammen om i lengre tid er at to ungdommer på Brimse må komme seg til og fra videregående skole i Stavanger. De har lange dager på grunn av at kommunikasjonen mellom øya og byen er vanskelig.

- Det blir lange dager ja, sier Hilde og Ole Marius med et smil.

Bygdebladet møtte dem på hurtigbåtterminalen i Stavanger sist fredag ettermiddag.

- Jeg må opp klokka fem om morgenen, det er vanskelig, sier Hilde og har fått vite at det vil bli litt bedre fra nyttår.

Da kan de gå på hurtigbåten på Brimse kl. 06.25, som er en 35 minutter senere enn i dag. Samtidig vil de være i Stavanger til samme tid, kl. 07.05.

- Jeg er takknemlig for å kunne få en halvtime lenger om morgenen, sier Ole Marius.

Inntil videre ordner Ole Marius skyss hjem fra skolen på tirsdag ettermiddag selv. Tidspunktet han slutter på passer dårlig med offentlig transport.

Kolumbus har en annen løsning i ermet ved at han får slutte noen minutter tidligere på ettermiddagen for så reise med bussrute nummer 10 fra Tjensvollkrysset kl. 15.15. Den er i Østhusvik kl. 15.59 og derfra vil Ole Marius få følge hurtigbåt til Brimse via Talgje.

- Det viktige for oss er at det er et tilbud om skoleskyss, så vi er fornøyd, sier Monica Bjørklund Nielsen, mor til Hilde og Ole Marius.

Hun takker ordførerens for hennes engasjement i saken.

Fagutvikler skoleskyss i Kolumbus, Øyvind Nybø, sier at Kolumbus nå avventer svar fra skolen til Ole Marius om tidligere skoleslutt på tirsdagene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...