Vil lære barn sjøvett i sommer

Bli med ut i skjærgården: Morten Landråk Asbjørnsen i Redningsselskapet oppfordrer barn i regionen til å melde seg på sommerskole for å lære om sjø- og båtliv. Foto: Redningsselskapet

Redningsselskapet inviterer alle barn i regionen i alderen 9 til 13 år til å melde seg på sommerskole i sjøvett. Den siste uken i juni og den første uken i juli blir det sjø- og båtlivopplevelser ved Natvigs Minde i Stavanger-skjærgården.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Her i området skorter det ikke på steder å kose seg på kysten og ute i båt. Men det fordrer at alle har kunnskapen som trengs for å gjøre slike aktiviteter trygge.

– Å gjøre sjøvett til allemannseie er en viktig del av det forebyggende arbeidet. Hvis vi lærer hvordan vi skal bruke sjøen fra tidlig alder, er det større sannsynlighet for at man ikke kommer i en ulykke senere, sier Morten Landråk Asbjørnsen i Redningsselskapet.

Lek og læring
Gjennom en uke, fra mandag til fredag, tilegner barna seg sjøvett gjennom lek og aktiviteter, som roing, seiling og å kjøre motorbåt. Alt gjøres naturligvis med trygg og kyndig veiledning.

– Gjennom uka lærer de å mestre utfordringer de kan møte på- og ved sjøen, hjemme, på hytta eller rett og slett i hverdagen. Vi ser at barna blir mer sosiale og ansvarsfulle, tryggere på seg selv og høster gode minner fra uka. Det er gøy å se at de mest sjenerte er de som på slutten av uka lyser mest opp. De lærer å ta ansvar for seg selv og passer på hverandre, sier Asbjørnsen.

Håper å fylle opp to uker med sommerskole
Redningsselskapet har arrangert sommerskole i en årrekke, og håper at tilbudet fortsetter å være like populært.

– Første uken er allerede full, og uken etter har vi noen plasser igjen. Redningsselskapet har lang erfaring med å ha sommerskoler rundt omkring i hele landet, så dette blir en utrolig god uke hvor elevene får lære å seile, ro, kjøre motorbåt, og knopper og stikk, lover Asbjørnsen.

Asbjørnsen håper at det vil komme enda flere påmeldinger til sommerskolen i løpet av de neste dagene:

– Det aller kjekkeste er jo å få til to fulle sommerskoleuker i Stavanger. Og Natvigs Minde er jo en fantastisk plassering med flotte muligheter for gode sjø- og båtlivsopplevelser!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...