– Vi har det jo veldig godt

JULEPYNT: Hos Liv og Ove Edvard Brimsø er nissen i gangen og julepynten på plass, men juletreet pyntes først på lille julaften. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Juleblomst nummer fire går til to uforskammet spreke pensjonister. 93 år gamle Ove Edvard Brimsø og hans kone Liv i Østhusvik på Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

På formiddagen i dag har de invitert sine fem barn, tolv barnebarn og seks oldebarn hjem på grøt i Skulebakken.
– Jeg vet ikke om vi hadde fått døra igjen dersom alle kommer, sier Liv lattermildt.

Kvelden skal ekteparet feire hos datteren på Vardeneset.

– Livet forandres og vi blir gamle, sier Liv.
– I midten av januar fyller jeg 93 år, og hun ble nettopp 88, så vi er vaksne nå, forteller Ove.

Det er vanskelig å tro at det blide ekteparet, som varter opp med kaffe og kaker, som trener på sykehjemmet hver tirsdag, og som drar til Randaberg på voksentreff med Optimistene for å danse, er så høyt opp i årene.

– Ja, det er nå i alle fall det kalenderen viser, sier Liv humoristisk.

Ove ble født på Sjernarøy, men familien flyttet til Rennesøy da han var seks år gammel. Liv er fra Nedstrand, og det var der de to møttes da Ove var på jordbruksskulen på Tveit. Han har jobbet siden dagen etter at han stod konfirmasjon da han var 14 år. Men han arbeidet også før det, for mens han leste for presten fik han fri for å delta i brislingfisket.

Som yrkesaktiv arbeidet Ove med mye forskjellig. Han var revepasser på Brimse, deltok på sildefisket, var gartner på fruktgård i Hedmark, deltok den første tysklandsbrigaden etter krigen og jobbet 20 år på Hodne-anlegget. Etter at han ble pensjonist har han også vært mye ute og fisket.

– Da jeg var ung, hadde vi torsk på julaften. Far og jeg rodde utpå om formiddagen og dro opp et par fine torsk. Vi hadde grøt og torsk, og ofte hadde vi også hummer, forteller han og legger til:
– I den tiden var det mye fisk i sjøen.

Liv sier humoristisk at de som ønsker fersk juletorsk til middag nå, nok må fiske til jonsok for å hale i land middagen. I hennes barndomshjem var det kjøtt, og ikke fisk, som var julemat.

– Jeg hadde en far som syntes fisk var fisk, og kjøtt var mat, forklarer hun.

Ekteparet har bodd i huset sitt i over 60 år. Tidligere stod huset nokså alene, men nå har det fått naboer på alle kanter. Gode naboer. To av sønnene bor også i samme gate.

– Det har vært en veldig utvikling fra vi var unge og til i dag, sier Ove. Ekteparet er godt fornøyd med tilværelsen og med livet i Skulebakken.

– Det er hjelpsomme og greie folk, alle som bor rundt oss. Vi har det jo bra. Det må vi si, oppsummerer Liv og får et samtykkende nikk fra Ove.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...