Torsdag skal lekeplassene ryddes

I fjor vår arrangerte Viste Hageby velforening ryddedugnad på Vistestranden. I morgen er det dugnad på lekeplassene i boligfeltet og deltakelse på Hele Rogaland rydder. Foto: Arkiv

Viste Hageby velforening i Randaberg slår to fluer i en smekk når de torsdag 27. april arrangerer lekeplassdugnad som del av Hele Rogaland rydder.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2017 kl 11:06

I morgen er det klart for Hele Rogaland rydder, ryddeaksjonen igangsatt av NRK Rogaland og lokalavisene.

NRK-journalist Johan Mihle Laugaland tok initiativet til aksjonen, som går ut på at folk flest skal ta en liten ryddedugnad ett eller annet sted i Rogaland. Her kan det ryddes mye eller lite, i friområder eller langs veikanter. All innsats teller.

I Viste Hageby i Randaberg hadde velforeningen allerede planlagt sin årlige lekeplass-dugnad den 27. april, og nå blir velforeningsdugnaden en del av Hele Rogaland rydder.

– Dette passer fint med Hele Rogaland rydder, skriver Kim Stian Kolnes i velforeningen på Facebook og oppfordrer alle i nærmiljøet til å stille opp på nærmeste lekeplass.

Av erfaring vet han at det ikke er alle som har anledning til å stille opp på dugnaden, men de har likevel mulighet til å være med:

– Dersom klokkeslettet ikke passer, plukk gjerne en sekk med søppel fra friområdeten nærmest deg, sett sekken ved en lekeplass i morgen eller på torsdag før klokken19, og velforeningen tar hånd om den, oppfordrer han.

Hele Rogaland rydder har nå flere tusen påmeldte. Blant de andre lokale påmeldte er kommuneplanutvalget i Randaberg, skoleklasser ved Harestad skole, ansatte i Rennesøy kommune, enkeltpersoner og flere barnehager.

Påmelding skjer via Hele Rogaland rydder på Facebook eller NRK Rogalands nettsider, men det er absolutt mulig å delta på den store opprydningsaksjonen uten å være formelt påmeldt.

De som er med på Hele Rogaland rydder oppfordres til å merke bilder på instagram fra morgendagens aksjon med #nrkrogaland og #bbklikk . Bilder fra ryddedugnad i Randaberg, Rennesøy og Kvitsøy kan også sendes til Bygdebladet på e-post bilder@bygdebladet.no

Tredjeklassingene fra Harestad skole vil rydde i skolens nærområde. Andreklassingene ved skolen deltar også på Hele Rogaland rydder. Foto: Kirsti K. Sømme

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...