Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Se bildegalleri fra UKM på Varen

På lørdag var det dags for sang, musikk og kunst på Varen kulturscene, da UKM for Kvitsøy og Randaberg ble avholdt.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 13:03

Som en følge av den nært forestående kommunesammenslåingen var Rennesøy «ute av det gode selskap» i år, men Kvitsøys ene og Randabergs elleve representanter leverte ung kultur så det holdt.

Koordinator Ingunn Moa forteller at de er fornøyd med deltakelsen, men at de håper på enda flere neste år:

– Vi prøver å henge med og være relevante for det ungdommen holder på med, så vi er åpen for alle typer kulturelle uttrykk.

Diplom til billedkunstnerne

Ordfører Kristine Enger var til stede for å åpne arrangementet, og skrøt av kunsten som hang i lobbyen, signert Sigrid Storesund, Nora Vistnes og Jenny Lund. Da kunstnerne hadde fått diplom, rose og en god runde applaus, bar det inn til scenen.

Variert show

Maren Charlotte Abrahamsen, som er UKMs lokalkontakt på Kvitsøy, var konferansier og introduserte første artist ut, Emma Amdal. 16-åringen, som går på solosang på Varen, ønsker å bli sanger. Etter hennes cover av en popsang, var det tid for et annet uttrykk da Ragna Andrews Steine fra Kvitsøy leste sitt «Dikt til deg». Nora Vistnes, som også hadde et bidrag innen fotografi, rundet av første halvdel med nok et popcover.

Publikum fikk så se de tre kunstbidragene på det store lerretet, før Pernille Mitchell Jensen satt seg ved pianoet og fremførte sin egenkomponerte sang «To My Love». Johanna Romedal Nærheim var neste artist med et popcover, før bandet Konteiners (som valgte navnet sitt fordi de øver i en konteiner) bød på en coverlåt i poprock-sjangeren.

Fornøyde deltakere og imponert publikum

Til slutt innfant alle deltakerne seg på scenen for en siste applaus og for å få diplom og roser av Kvitsøy-ordfører Mirjam Ydstebø, før noen spente timer med å vente på juryens avgjørelse.

Utenfor konsertsalen vrimlet fornøyde deltakere og imponerte familier, venner og publikummere.

– Solid gjennomført, takk skal dere ha! sa Kristine Enger til både deltakere og arrangører.
– Nivået er så høyt, det er imponerende, la hun til.

Sigrid Storesund, som var med for tredje året, og som gikk hele veien til Landsfestivalen de to første årene, tillot seg å være håpefull for en «hat-trick».

– Ja, det er jo det som må være målet, smilte hun.

Ragna Andrews Steine var også en tredjegangsveteran som kan se tilbake på å ha gått videre til Fylkesfestivalen to ganger, var avslappet:

– Det er kjekt å være med, rett og slett.

Elias Ingemundsen, som trakterer keyboard i Konteiners, har vært med bandet til UKM flere ganger, og hadde den samme innstillingen:

– Det var kjekt å få spille her!

Seks deltakere videre

Utover kvelden kom resultatene, og det viste seg at alle tre deltakerne i kunstkategorien, Jenny Lund med sin digitale tegning «Enøyd lilla katt med kniv», Nora Vistnes med sitt fotografi «Sommerbiene», og Sigrid Storesund med sin digitale tegning «Side Quest», går videre til Fylkesfestivalen i Sandnes i april.

Av deltakerne med sceneinnslag, gikk Ragna Andrews Steine videre med sitt dikt, og Pernille Mitchell Jensen og Johanna Romedal Nærheim videre med sine musikalske opptredener.

Dersom de lykkes også i Sandnes, kan de se frem til å få dra på Landsfestivalen i Stjørdal i juni.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...