Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Seilet inn til Kvitsøy

Seilas: Seks store seilskuter lå til kai på Gamlekaien i Ydstebøhavn og Grøningen fra fredag ettermiddag til lørdag, før de seilte videre til Sjernarøy. Foto: Privat

Fredag forrige uke kom et gaffelriggseilas med seks seilskuter til havn i Kvitsøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Det var Engøyholmen kystkultursenter i Hundvåg og Hardanger fartøyvernsenter som stod for seilaset. De arrangerte nemlig et gaffelriggseminar med flytende kulturminner.

Fredag forrige uke seilet de ut mot Kvitsøy for å øve på forskjellige manøvreringer og utfordringer som kan oppstå når man seiler med gaffelrigg.

Etterpå fortøyet de seks seilskutene på Gamlekaien i Ydstebøhavn og Grøningen, som var reservert til disse skutene for anledningen. Noen av båtene var åpne for interesserte som ønsket å komme ombord og ta en titt.

Det var totalt 73 seilinteresserte deltakere som var mannskap på seilskutene fra 28. september til 1. oktober.

Etter alle seilskutene var i land bar det til hummermuseet hvor Kvitsøy kommune ønsket dem velkommen med ankerkaffe. Ordfører Mirjam Ydstebø ønsket mannskapet velkommen til Kvitsøy og fortalte litt om øykommunen, før besøket fortalte om skutene og seilaset sitt.

På lørdag morgen seilet skutene videre til Boknafjorden, med sikte for Handelsstedet Ramsvik i Sjernarøy.

Gaffelriggseminar

Under seminaret øvde de 73 deltakerne seg på ulike manøvreringer med seilskuter med gaffelrigg.

En gaffelrigg er en riggtype som var i vanlig bruk på båter og skip i kysttrafikken til langt ut på 1900-tallet, og er fortsatt utbredt på blant annet veteranbåter i dag.

Et sentralt element for denne riggtypen er et rundholt med en gaffelformet klo i den enden som festes inn mot masten. Det øverste liket på gaffelseilet, gaffelliket, festes til eller settes opp på denne bommen, som kalles for gaffelen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...