Nå blomstrer det i bedet

I dag var det fullt oppbud på torget, med Bondelaget, kommunens gartnere, og blomsterglade skoleelever som plantet fargerik pryd og urter i bedene.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

En dugnadsgjeng med voksne fra Bondelaget hadde med seg elever som har natur, miljø og friluftsliv i valgfag til torget i Randaberg. Nå skulle urtene de sådde i drivhus i februar endelig i jorda.

– Vi har vel holdt på i en 10-12 år med dette, anslår Jarmund Harestad.

– Etter vi har plantet, så er vi fem lag som rullerer på å luke og holde det ved like. Men du må snakke med Helge, det er han som er primus for dette, legger Harestad til.

Lærerikt for ungdommen

Helge Todnem står ved et bed og gir en gruppe ungdomsskolegutter litt instruksjon:

- Det er en fantastisk måte å lære ungdom om hvor maten kommer fra. De fleste har jo ikke kontakt med gårder lenger, mens før hadde jo de fleste av oss her det, forklarer Todnem.

Med persille, bladpersille, kjørvel, timian, gressløk, rosmarin, sitronmelisse og salvie er det noe for enhver smak.

Mens Bondelaget står for urtene, tar kommunen seg av blomstene.

- Dette er kjekt, alle skolene er representert, sier kommunegartner Thomas Aase, som har invitert 10 elever fra hver skole i kommunen.

- De er veldig flittige. Vi begynte klokken tolv, og halv ett er alt ferdig, legger han til.

Etter litt botanisk instruksjon, får elevene lov til å designe bedene selv, med de fargekombinasjoner de vil.

Flotte design

- Jeg synes det ble vakkert!

Tuva Sørensen, Ingrid Goa Tunge, Erle Kommedal Husebø og Karen Bø Tunge har funnet designet sitt. De fire jentene fra Harestad skole forklarer konseptet:

– Vi har en farge i kantene, som rammer inn en fargerik blanding i midten.

Litt bortenfor står Helena Fuglestad og Serine Vistnes, fra samme skole, og pønsker på hvordan de vil gjøre det. De forklarer hvordan elever ble valgt ut til å komme hit.

– Vi hadde loddtrekning, og fem fra hver klasse på trinnet vårt fikk komme.

Gartner Lars Jørgensen gjør journalisten obs på tre jenter han synes er veldig flinke. Malin Viste, Caroline Utlien og Solyana Frem Asmlash står ved en stor blomsterurne og diskuterer hvilken fargekombinasjon de skal gå for. På spørsmål om hvordan de imponerte gartneren, sier de:

- Vi er veldig interesserte i blomster!

Etter en liten påminnelse fra gartneren om at de høyeste plantene helst må inn mot midten, kommer de fram til et mønster han synes er helt topp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...