Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ny cruisehavn vil kunne løfte reiselivet

Spenstige tanker om en ny, stor cruisehavn på Gangenes kan være jobbskapende i reiselivsnæringen i Stavanger-regionen, mener Johnny Vigre i Østhusvik. Foto: Arkidea Konsept

Visjonen om en cruisehavn i området Gangenes/Østshusvik kan få fart på reiselivet i Finnøy og Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Vi må ta grep om turisme og reiseliv, sier Johnny Vigre til Bygdebladet, tilflytter i Rennesøy, som har bosatt seg i Østhusvik.

Vigre har etablert et firma der han driver med utleie av blant annet vannscootere.

Idéen til en stor havn for cruisebåter fikk han i forbindelse med at Arkidea AS jobbet med et konsept de har kalt Destinasjon Blågrønne øyer.

- Vi fikk jobben med å lage en mulighetsstudie i Vikevåg med basis i den nye sentrumsplanen. Samtidig er vi bedt om å gi innspill for framtidige arbeidsplasser i Rennesøy, sier Terje Nilsson, daglig leder i Arkidea Konsept AS.

Nilsson forteller at det er tatt utgangspunkt i et konsept fra øya Fogo på New Foundland, hvor folk flyttet fra. For å snu den utviklingen ble det bygget et hotell der folk bosatt på øya var faddere. Det ga tilhørighet og mulighet til å skape opplevelser, som igjen kunne bli til arbeidsplasser.

- Vi har diskutert med reiselivet her i regionen om å ta et grep om de blågrønne øyene og kopiere idéen fra Fogo, sier Terje Nilsson.

- Hvordan komme videre herfra?

- Nå spør vi hva slags reiselivspakker det er mulig å sette sammen, vi må få vite mer om hvem som vil være med på dette, svarer Nilsson. En såkalt «workshop» planlegges, og den kan bli aktuell i desember i år, men mest sannsynlig i januar 2019.

nyheterBakgrunn

Blågrønne øyer

Reiseliv: Et nytt engasjement for reiseliv og turisme har våknet til liv i Finnøy og Rennesøy.

Det jobbes med et konsept kalt «Destinasjon Blågrønne øyer» som skal gi grobunn for å skape arbeidsplasser.

En ny, stor cruisehavn er foreslått på Rennesøy i dette fordi en slik kan bidra til synergier for videreutvikling av tilbud til turister.

Det blir antydet at en «workshop» kan få fart på tankene rundt dette, at flere kan samles for å komme opp med idéer. En slik samling kan bli aktuelt i januar 2019.

Nøkkelord

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...