Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Livsglede på strandhotellet

I går var det fullt hus i restauranten til Viste strandhotell, da Livsglede for eldre og Ventilene inviterte på god mat, servert av helse og oppvekst-elever fra Randaberg videregående skole, og fin musikk levert av Hans Petter Hansen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det er fantastisk at det kommer så mange, sier Elsa Vistnes, fra Livsglede for eldre, og ser utover de circa 90 gjestene.

Organisasjonen arrangerer Livsgledeuke hver høst, og da Elisabeth Lied fra Ventilene, som driver tilbud for ungdom på hotellet, kom dit for å fortelle om arbeidet de gjør, ble man enige om at man måtte få på plass et samarbeid.

– Må bruke hotellet

– Vi snakket om at vi må bruke hotellet. Vi som har bodd på Randaberg i mange år føler et slags eierskap til stedet, sier Vistnes.

Hans Petter Hansen har opptrådt i løpet av Livsgledeuken flere ganger før, og var ønsket som trekkplaster for arrangementet:

– Han trakk over 100 gjester på avslutningen av uka. Når han er her, da vet man det blir suksess, smiler Vistnes.

– De spør meg hvert år, ler Hans Petter Hansen, som gjør seg klar til å gå på scenen med makkeren Bent Johannesen på gitar.

Med gamle slagere og flotte viser er repertoaret tilpasset publikummet, som strekker seg fra dem i 60-årene og til langt opp i 80-årene.

– Det er kjekt å se at de stiller opp selv etter å ha sett meg så mange ganger, sier sangeren, som er trygg på at musikken vil gå rett hjem.

Elever fra Randaberg vgs serverte

Men før Hansen tok til scenen måtte middagen serveres. Førsteklassinger fra helse og oppvekstfag ved Randaberg videregående skole kom rundt til bordene med et smil og gryterett fra Vardheim sykehjem. Livsglede for eldre har samarbeidet med skolen i flere år, og elevene har hjulpet til ved mange arrangementer, noe som gir god fagpraksis. Når de er ferdige med å servere, slår de gjerne av en prat med gjestene:

– Det er veldig kjekt å snakke med de eldre. Vi tuller og tøyser med hver andre, og humøret er på topp, sier Reza Qurbani.

Medelev og kollega Khtan Alfaddel er enig:

– Alle er veldig blide, og vi har sett at maten falt veldig i smak.

– Verdifulle utvekslinger

Det er ikke bare elevene som løper rundt. Elisabeth Lied, leder for Ventilene, har også sin fulle hyre med å sørge for at ting går som smurt:

– Det er travelt, men fint! «Gratistrening» på jobb, liker vi å kalle det, ler hun.

Ventilene er Kirkens Bymisjons satsing på unge pårørende, og etter fjorårets TV-aksjon er et av satsingsområdene til organisasjonen generasjonsmøter, som når unge servitører møter på eldre gjester.

– Vi ser at barn, unge og eldre trives godt sammen, og disse møtene gir verdifulle utvekslinger, konstaterer Lied, som synes at samarbeid mellom Ventilene og Livsglede for eldre gir god effekt.

– De er i kontakt med veldig mange eldre som er i form til å stille opp på arrangementer, og som ønsker mer sosial omgang, og vi er jo i kontakt med mange unge.

Lied er også positivt overrasket over oppmøtet:

– Vi liker det når huset vårt fullt!

– Kjempekjekt

Utifra tilløpene til allsang under Hans Petter Hansens opptreden, var det tydelig at gjestene koste seg. Det kan Olav Rygg bekrefte:

– Det var kjempekjekt! Han bor jo her i området, han Hansen, så jeg har fått høre ham noen ganger.

Judit Gjæver Pedersen tok på seg oppdraget å gi arrangørene en hjertelig takk fra alle oppmøtte.

– Jeg er så takknemlig for det dere gjør for de eldre. Jeg tror jeg har alle med meg når jeg gir en stor takk og en enda større applaus for det dere har stelt i stand for oss!

Livsgnistløpet

Kvelden var imidlertid ikke helt ferdig, for til slutt kom Olav Nybø for å fortelle om Livsgnistløpet, som arrangeres for tredje året senere i mai.

– Startavgiften går uavkortet til en pott for å hjelpe barn og unge fra familier med økonomiske utfordringer å kunne betale for deltakelse på lagturer, eller medlemskontigent i et lag eller en organisasjon, og personer med funksjonshemning som kan få dekket utgifter for en ledsager til turer eller konserter, forklarte Nybø, som oppfordret alle som kan til å være med på den 3000 meter lange turen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...