Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Lana fikk landslagsplass

Mye arbeid: Det ligger mange timer med ballett, styrke, koordinasjon og tøying bak landslagsplassen til Lana. Foto: Ingvild Olaussen

Randabergjenta Lana Kumpitak Nilsen har kommet med på juniorlandslaget i rytmisk gymnastikk.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

14. november fikk Lana Kumpitak Nilsen (13) fra Viste Hageby beskjed om at hun har blitt plukket ut til å være med på juniorlandslaget for 2018 i rytmisk gymnastikk.

– Det var veldig kjekt! Jeg begynte å grine av glede, ler 13-åringen.

Lana begynte å drive med sporten for fem år siden etter hun ble med noen venninner på showskolens sommerleir.

– Det er veldig kjekt å nå et mål. Jeg har jo jobbet med dette lenge, helt siden jeg var åtte år, sier hun.

Randabergjenta er en av ti jenter mellom 13 og 15 år fra hele landet som har blitt plukket ut til å være med på landslaget.

Ring: Lana synes noe av det vanskeligste med sporten er å jobbe med ringen. Den skal hun ha kontroll på hele tiden. Foto: Ingvild Olaussen

Mye trening

Rytmisk gymnastikk er en form for frittstående gymnastikk hvor utøverne bruker redskapene tau, ring, ball, køller og vimpel. Sporten er en kombinasjon av kroppstekniske vansker, redskaper i bevegelse og dans til musikk. Alt skal skje i takt med musikken og med et smil om munnen.

– Det skal ganske mye koordinasjon til for å få det til, forklarer Lana.

For å mestre sporten bruker 13-åringen mye tid i turnhallen.

– Jeg trener seks av sju dager i uken. Rundt 20 timer hver uke, forteller hun.

Til helgen skal hun delta på sin første landslagsamling, hvor hun får vite mer om hva som skjer fremover. Nå er Lana ekstra motivert til å jobbe videre og pugge programmet før konkurransesesongen starter på nyåret.

– Det kommer til å bli kjempekult å representere Norge på konkurranser i utlandet, sier hun entusiastisk.

Vimpel: Dans med vimpel er en av teknikkene Lana må mestre for å konkurrere i rytmisk gymnastikk. Foto: Ingvild Olaussen


Mye arbeid: Lana Kumpitak Nilsen er kjempeglad for å bli tatt ut til landslaget. Hun har tilbrakt mange timer i turnhallen for å nå målet. Foto: Ingvild Olaussen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...