Iskald og velproporsjonert thriller

Foto: Simen Ingemundsen Foto: Simen Ingemundsen

Medrivende og nervepirrende thriller fra Svalbard

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2019 kl 06:46

Odd Harald Hauge startet sitt forfatterskap i 1993 med biografien om skipsreder "Fred. Olsen" (Gyldendal forlag). Siden den gang har han gitt ut hele 15 bøker. Størst suksess har han hatt med biografiene "Drillo" (1997) og "Storeulv" (2005) som begge er utgitt på Gyldendal forlag. Forfatteren har også skrevet flere faktabøkene, som "Spill effektiv fotball" (2011) og "Visst faen er det personlig" (2014) som begge er utgitt på Kagge forlag. I 2009 utga han sin første thriller "I tyvenes tid", som markerte starten på finansthriller-serien med Lars Lande og Anders Alme i hovedrollen. Oppfølgerne kom i 2011 "Løgnerne" og i 2012 "Paranoia". Fire år etter kom thrilleren "Everest" (2016) og i vinter er han endelig aktuell igjen. Denne gang er handlingen lagt til Svalbard. "Storebjørn" er en spektakulær og særdeles nervepirrende og medrivende thriller.

"Storebjørn" er en politisk thriller lagt til Svalbard. Handlingen tar utgangspunkt i en mulig russisk invasjon av Svalbard. For Russland har nemlig aldri glemt at Norge tok fra dem Svalbard for hundre år siden. Forfatteren byr på brutal, heftig og intens spenning gjennom store deler av boken. Dette er en 335 siders troverdig historie, fortalt på en elegant, dramatisk og engasjerende måte. Jeg får en følelse av at bokens helt, Martin Moltzau er inspirert av velkjente agenter som James Bond og Ethan Hunt. Første gang lesere ble introdusert for den verdenskjente eventyreren Martin Moltzau, var i Odd Harald Hauges bok "Everest" fra 2016. Moltzau er kåret to ganger til "Explorer of the Year".

Den berømte eventyreren Martin Moltzau guider en amerikansk kjernefamilie med snøscooter på Svalbard. Samtidig går et russisk par om bord på en cruisebåt i Kiel. Alle har samme mål: den forlatte russiske gruvebyen Pyramiden. Der finnes en hemmelighet som kan forandre Svalbards fremtid. Storebjørn viser frem det Svalbard alle drømmer om å få oppleve, inntil drømmen blir et mareritt.

Odd Harald Hauge har med "Storebjørn" skrevet en eventyrlig, pirrende og begivenhetsrik thriller. Det er historie om bedrag, forræderi og storpolitikkens nådeløse logikk. Jeg fikk frysninger allerede fra første side, og hadde problemer med å legge boken fra meg. Forfatteren tar leserne med til et fremmed, øde, iskaldt og isdekket landskap, der leserne gjennom miljøskildringene nærmest hakker tenner av kulden som brer seg ut over handlingen.

"Storebjørn" er en oppsiktsvekkende og underholdende historie, som åpner med at den berømte eventyreren Martin Moltzau, guide en amerikansk kjernefamilie med snøskuter på Svalbard. Etterhvert forfølges Moltzau og familien av russiske soldater på snøskutere. Med "Storebjørn" har Odd Harald Hauge laget et imponerende thriller- håndverk, for de som liker tankevekkende og scenisk spenning. Forfatterens måte å skildre dagens samfunn og beskrive persongalleriet i denne boken, gjør dette til et hårreisende og dystert plott som bare et geni kan skrive. "Storebjørn" er en politisk thriller som virkelig kan anbefales.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...