Håper på mer blodig alvor i Randaberg

Sølvkniven: Anders Jaarvik (f.v.) og Simen Ingemundsen delte ut krimfestivalens egen pris, Sølvkniven, på scenen under Vårmarken på lørdag. Det var forfatter Lars Helle som stakk av med prisen. Foto: Kathrine Knutsen

Festivalsjef Simen Ingemundsen synes krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen», som ble arrangert for aller første gang forrige uke, var en suksess.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det gikk kjempebra. Jeg synes det har vært veldig vellykket, forteller Ingemundsen, som er både festivalsjef og initiativtaker.

Krimfestivalen gikk av stabelen fra onsdag til lørdag forrige uke i Randaberg. Festivalen, som ble arrangert for første gang i år, er den eneste rene krimfestivalen i Rogaland. I ettertid har festivalsjefen fått masse god respons på arrangementet.

– Folk har skrytt av festivalen. Når både forfatterne og publikum er fornøyd har jeg nådd målet mitt, sier han.

Populært på pubben

Ingemundsen forteller at festivalen ble godt besøkt gjennom hele uken. Det mest populære arrangementet for voksne var på Landsbypubben torsdag kveld, hvor rundt 40 personer møtte opp for å delta på quiz og bokbad.

Festivalen hadde i tillegg et barnearrangement med Tom Weum på fredag, hvor omtrent 60 barn møtte opp.

Ifølge Ingemundsen var det mellom 25 til 30 publikummere på de fleste arrangementene, men for han var ikke antall publikummere den viktigste faktoren.

– Det handler ikke om hvor mange som møter opp, men om å gi de som møter opp en god opplevelse, sier han.

Skal evaluere festivalen

I mai skal Ingemundsen og de andre som har vært med å arrangere festivalen evaluere årets arrangement, for å bestemme om det blir blodig alvor i Randaberg neste år også.

– Jeg håper vi får en festival neste år også. Både de som har vært med å arrangere og forfatterne som deltok synes i hvert fall dette har vært vellykket, sier festivalsjefen.

Han synes det er viktig at Rogaland får en egen krimfestival. Selv er Ingemundsen opptatt av å fronte forfattere fra fylket i festivalen, noe han vil fortsette med fremover. Men han ønsker også å få med noen nasjonale bestselgende forfattere, og har allerede noen i kikkerten til neste år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...