Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Fremfører kvartett av Brahms i klosteret

KVARTETT: Jan Gunnar Sørbø (øverst til venstre) spiller sammen med Naho Nayuki, James Herstatt og Liv Opdal i Utstein Kloster søndag 7. mai. Foto: Privat Foto: Privat

Rennesøybu Jan Gunnar Sørbø og tre andre musikere fremfører kvartett i G-moll av Brahms i Utstein Kloster på søndag. - Det er mitt initiativ, og det ...

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2017 kl 03:15

Rennesøybu Jan Gunnar Sørbø og tre andre musikere fremfører kvartett i G-moll av Brahms i Utstein Kloster på søndag.

- Det er mitt initiativ, og det er jeg som er kunstnerisk ansvarlig, sier Jan Gunnar Sørbø. Rennesøybuen holder for tiden på å finpusse sin doktorgrad der han fordyper seg i romantisk fortolkning av klassiske klaververk. Konserten på søndag er en del av arbeidet med doktorgraden.

Fortettet symfoni

Kvartett i G-moll av Brahms er i følge Sørbø et både vakkert og krevende verk på 40 minutter.

- Det er en slags fortettet symfoni der det er én på hver stemme pluss klaverstemmen. Jeg har gjort dette stykket i Odense i Danmark på en kammermusikkfest sammen med strykere fra Odense symfoniorkester. Nå skal jeg spille med tre svært dyktige musikere her, sier Sørbø.

De tre andre musikerne er japanske Naho Nayuki på fiolin, amerikanske James Herstatt på bratsj og Liv Opdal på cello.

- I starten på 2000-tallet, den gang jeg studerte musikk ved konservatoriet i Stavanger, drømte jeg om å spille med Liv Opdal, forteller Jan Gunnar Sørbø. Han er veldig glad for at han nå har fått Opdal med seg som en av musikerne i søndagens kvartett.

De fire musikerne har hatt en øvingshelg, og lørdag blir det prøveframføring av verket før søndagens konsert.

Hyllest til Nikolai Dirdal

- Konserten kan knyttes til Nikolai Dirdal fra Mosterøy. Han underviste i klaver ved konservatoriet i Oslo på midten av 1900-tallet og var svært begeistret for Brahms. Dirdal var også lærer for både Einar Steen-Nøkleberg og Erling Eriksen (UiS), som vært mine læremestre. Dermed kan konsertserien vår ses som en Dirdal-hyllest, sier Jan Gunnar Sørbø.

Han prøver å redusere det elitistiske preget klassiske konserter kan få, derfor har han laget et eget facebook-event for «Kammermusikalsk vårkonsert på Utstein Kloster». Der er det også en avstemning som publikum kan delta i.

- Jeg har satt opp tre alternativ til ekstranummer, så kan folk stemme på hvilket ekstranummer de vil at vi skal spille, forklarer han.

De tre alternativene folk kan velge mellom er «Svanen» av Saint-Saens, «Air» av Bach og «Meditation fra Thais» av Massenet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...