Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Første nyttårsmottakelse på Varen

Årets kulturpris: Ekteparet Aina og Aril Schøld, henholdsvis ytterst til venstre og ytterst til høyre i bildet, ble hedret med Randaberg kommunes kulturpris 2017. Den takket de for med en opptreden. Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Med så mange talenter og ildsjeler var det mange å gjøre stas på da ordføreren holdt nyttårsmottakelse på Randabergs nye kulturscene.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2018 kl 08:39

I foregående år har ordførerens nyttårsmottakelse vært avholdt i Grødem kirke, men siden sist hadde en ny storstue blitt klar i Randaberg sentrum. En nokså nær fullsatt Varen fikk med seg Kristine Engers nyttårstale, og prisutdeling og påskjønnelser til noen av dem som har utmerket seg i året som gikk.

Verdige prisvinnere

Det er ikke mangel på gode kandidater for heder og ære i Randaberg, og alle kveldens prisvinnere hadde lang og solid innsats bak seg.

At Gudrun Moe vant pensjonistprisen og at Simen Ingemundsen var tildelt kommunens kulturstipend for 2017 var kjent i forkant av seremonien, så aftenens "overraskelser" var Aina og Aril Schøld, som vant kulturprisen, Coop Mega som ble kåret til årets bedrift, og Olav Nybø som ble tildelt ordførerens hederspris.

Maner til samskaping

I sin nyttårstale markerte Kristine Enger at visjonen om Den grønne landsbyen nå feiret 10-årsjubileum, og berømmet hvordan målsetningene og innsatsen har vokst i den tiden.

Det lokale næringslivet fikk ros for hvordan det har stått på i nedgangstidene som har preget de siste par årene, og tilpasningsevnen, som ses blant alle gode krefter i kommunen, anser hun å love godt for tiden fremover.

Stikkordet for tiden og veien fremover mente Enger at er "samskaping", som hun forklarte slik:

- Samskaping handler om å utvikle bedre løsninger og nye måter å levere tjenestene på. Det handler om å bruke ressursene mer riktig. Det handler om at kommunen sammen med innbyggere, andre kommuner, universitet, høgskoler, næringsliv, frivillige lag og foreninger m.fl., inngår i et likeverdig samarbeid med mål om å definere problemer, designe og implementere nye og bedre løsninger. Kort sagt: det handler om innovasjon skapt sammen, i fellesskap.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...