Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ole Hodnefjell (t.v.) og Svein Kåre Berg fikk lørdag ettermiddag en velfortjent musikalsk hyllest etter rundt 40 års tjeneste i musikklivet i Rennesøy kommune. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Dette er to som har betydd mye for Rennesøys musikkliv i 40 år

Lørdag ettermiddag ble to personer som har betydd mye for musikk- og kulturlivet i Rennesøy hyllet med en musikalsk fest i Vikevåg sentrum. Det satt de pris på selv også.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2018 kl 09:45

– Vi vil gi en liten takk tilbake til dere som hatt en stor betydning for musikklivet i kommunen, sa konferansier Kenneth Salte til de mange som hadde møtt fram på Vikevåg kai.

Det begynte med en minikonsert utendørs på torget ved butikken før alle beveget seg innendørs i kulturhuset, der programmet var spekket med hilsener, sang og musikk. Ikke minst Mastrakoret var delaktig, dette koret som Svein Kåre Berg har dirigert i en årrekke.

Dette møtte fram mye folk på torget i Vikevåg der korpset startet den musikalske hyllesten kl. 14 lørdag ettermiddag. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Det er fantastisk. Jeg hadde bare hørt at det var noe med Ole (Hodnefjell), sa Svein Kåre til Bygdebladet på spørsmål om hva han syntes om hyllesten. Ved avslutning var han stille og nesten litt rørt i stemmen og uttalte:

– Enormt, men veldig kjekt.

Ole Hodnefjell visste ingenting om dette på forhånd, sa han. Det var også litt av meningen fra arrangøren, der blant andre Linda Svendsen hadde gjort en god jobb, at de to hovedpersonene for denne musikalske hyllesten ikke skulle vite på forhånd hva de ble invitert til.

– Mest imponerende er at dere har greid å holde det så hemmelig, at jeg ikke har merket noe på unger på øvelse eller noen ting, smilte Ole Hodnefjell, som også syntes den musikalske tilstelningen for ham og Svein Kåre Berg var enorm.

Helt avslutningsvis inne i kulturhuset ble alle korpsmusikanter gjennom mange år samlet oppe på scenen der de avsluttet med en låt dirigert av nettopp Ole Hodnefjell. De var rundt 60 i tallet.

– Kjekt å få dirigere et så stort korps, sa Hodnefjell og trivdes tydelig med taktstokken i hånda. Noen av musikantene kom langveisfra for å være med på denne seansen, deriblant ekteparet Marianne Lamberg og Finn Opsahl. Etter 50 og over 30 år i Rennesøy flyttet de for noen år siden til Rosendal.

– Men dette måtte vi ha med oss, og det er verdt å hedre to personer som har betydd så mye for musikk- og kulturlivet i Rennesøy. Selv har vi har fremdeles tilhørighet til Rennesøy etter å ha bodd her i så mange år, så dette var kjekt, smilte Marianne Lamberg og Finn Opsahl.

Ole Hodnefjell og Svein Kåre Berg har vært en betydelig bidragsyter til musikk- og kulturlivet i Rennesøy i rundt 45 og 35 år.

PK Svendsen dirigerte korpset på torget i Vikevåg lørdag ettermiddag. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Det er spesielt i en liten kommune som Rennesøy, så dette fortjener de virkelig, sa Per Kristian Svendsen, som bare kalles «PK Svendsen», og han dirigerte korpset ute på torget denne lørdagen.
Han jobber daglig ved Universitetet i Stavanger i Bjergsted, og har søkt jobben som dirigent i Mosterøy skolekorps etter Ole Hodnefjell.
Så skal vi skynde oss å legge til at det enda ikke er avgjort hvem som får jobben.

Lørdagens konferansier Kenneth Salte fortalte at han var i Rennesøy skolekorps i fem år på 1980-tallet. På den tiden hang ungdommene to steder, i ungdomshuset (Østhusvik) og i skolekorpset.

– Vi er mange som har hatt glede av jobben deres 17. Mai, ved jul og andre anledninger, sa Salte henvendt til Ole Hodnefjell og Svein Kåre Berg.

– Ikke minst kyrne som har sprunget ved siden av oss da vi øvde i mai på Mosterøy. Vi takker dere for musikken dere har gitt oss, sa Salte og la til at han selv ble kjent med blant andre Jokke og Valentinerne og Gun´s Roses på turer og i buss på vei hjem fra korpstur.

– Derfor syntes vi det var viktig for oss å gi dere litt musikk tilbake, sa Salte om den musikalske hyllesten i Vikevåg sentrum.

På en av de fremste benkene satt Kirsten Finnesand og hadde en flott ettermiddag med musikk fra kors og Mastrakor. Det var hun som i 1971 fikk i oppdrag av Mosterøy skolekorps om å spørre en ung Ole Hodnefjell om han ville være dirigent.

Kirsten Finnestad mener Mosterøy skolekorps gjorde et varp da Ole Hodnefjell ble dirigent og han ble værende i korpset i over 40 år. Det var Kirsten som spurte om han ville ta oppdraget i 1971. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Han svarte at han hadde ingen trening i å være dirigent, men at han skulle gjøre et forsøk, sier Kirsten Finnestad. Ole sitt forsøk varte altså i over 40 år, noe Kirsten ikke tenkte på den gang om hvor lenge det ville vare.

– Men jeg vet at vi gjorde et varp den gangen for Ole har vært veldig flink med korpsmusikantene, snill og omgjengelig, samtidig som han også kunne irettesette dem, sier hun. Ole selv bekrefter den historien, men legger til at for ham har det vært viktig at styret i korpset og øya hele tiden har backet opp om korpset.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...