Kristine Enger trives på toppen

Ordfører Kristine Enger innrømmer at det er en del høye hinder for Randaberg kommune akkurat nå med store investeringer blant annet i skole og pleie og omsorg og en lånegjeld som øker veldig raskt. Med god økonomistyring mener hun det er mulig å kontrollere dette inn i framtida. Foto: Sigbjørn Berentsen

Kristine Enger har takket ja til å toppe Ap-lista også i 2019. Randabergs selvstendighet som kommune er hennes viktigste sak.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Det er hyggelig å bli spurt, sier hun til at nominasjonskomitéen i Randaberg Ap nylig ønsket henne som partiets ordførerkandidat også i 2019.

Enger har lyst til å være ordfører, hun trives i rollen og mener det er mer enn en jobb.

- Nesten en livsstil, sier hun og forklarer det med at overalt hvor hun er, så er hun ordfører.

- Jeg kan ikke være noe sted uten å ha tenkt gjennom at jeg kan komme til å uttale noe.

Hver dag er forskjellig, sier hun, og innrømmer at saken om etablering av et mulig asylmottak på Viste var krevende. Ikke minst fordi den splittet hennes eget parti.

- Det var så mange følelser, og det gjør det vanskelig å opptre samlet, forklarer hun på spørsmål om det var en svakhet at hun ikke maktet å klare å holde partiet samlet i en viktig sak.

En annen viktig sak for Kristine fra 2015 har vært at Randaberg skal bestå som selvstendig kommune.

Hun ble svært glad og sørget for at det ble flagget utenfor kommunehuset da Randaberg slapp unna da fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa 27. september 2016 ga sin anbefaling til kommunereformen. Den saken er like viktig fortsatt.

- Det vil komme en ny runde med kommunereform, sier hun. Og hun har fått rett. Tirsdag 15. mai la regjeringen fram Kommuneproposisjonen 2019, der den mener at arbeidet med å slå sammen kommuner for å få bedre fagmiljøer og kompetanse er nødvendig.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for at Randaberg skal bestå som egen kommune, at vi skal feire 100-årsjubileum om fire år. Beste forsvar er at «Den grønne landsbyen er en sterk merkevare.

Siste med #KommunereformVis flere

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap om kommunenes holdninger til kommunestruktur

Ny runde om kommunestruktur

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap.

Fylkesmannen skal stimulere i ny runde om kommunegrenser

– Lite framtidsrettet grense

Kommunegrense Randaberg - Nye Stavanger.

– Nær folk er viktig når vi skaper en ny kommune

Sp: – Tjenester nær folk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...