Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Krisehåndtering

Det er heldigvis ikke så veldig ofte det er driftsproblemer eller ferjestans i Kvitsøysambandet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Tirsdag skjedde det likevel, det gikk ingen ferjer til eller fra Kvitsøy mellom klokken 11.40 og cirka klokken 17.

Ansatte på Kvitsøy som bor på fastlandet kom seg dermed ikke hjem til middag og andre avtaler. Kvitsøybuer som jobber i byen, ble stående i Mekjarvik i håp om at Norled skulle få orden på det tekniske problemet som forårsaket driftsstansen.

Norled har i følge kontrakten fire timer på seg til å skaffe reserveferje eller hurtigbåt når slike uforutsette ting skjer. Selskapet har dermed oppfylt kravene, da meldingen om driftsstans gikk ut 13.30 og første båtavgang var 17.00. For ordfører Mirjam Ydstebø og de andre innbyggerne i øykommunen er imidlertid fire timer uten båt for lenge.

Selv tilbød ordføreren seg å hjelpe til dersom foreldre på fastlandssiden ikke rakk hjem til Kvitsøy i tide for å nå barnehage og SFO på grunn av ferjestansen. Hun fikk riktignok ingen forespørsler om å trå til, så øybuene klarte nok ordne seg på annet vis. Ydstebøs snarrådighet, i det som for mange ble en vanskelig og kjedelig situasjon, viser imidlertid at hun var klar for å yte mer enn det som forventes av en ordfører når det oppstår en slik krise.

Ordføreren lover at det fortsatt skal jobbes for å sikre kommunen en best mulig båtforbindelse. Hun og resten av formannskapet på Kvitsøy mener det er for dårlig at ferjeselskapet har fire timer på seg til å skaffe reserveløsning når noe uforutsett skjer.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...