Leserbrev: Gigantmaster på Randaberg

Leserbrevskribenten ønsker ikke at ny kraftlinje over Randaberg skal gå i luftspenn. Foto: Sigbjørn Berentsen

Møt opp til høring av ny Kraftledning på Randaberg kulturscene torsdag 7. mars.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2019 kl 10:31

LESERBREV: Vi vil ikke at det skal bygges ny kraftledning ved hjelp av høyspentmaster i Randaberg.

Randaberg er en av få kommuner hvor det ikke er brukt høyspentmaster til kraftledning.

På 1970-tallet hadde vi politikere i Randaberg som ikke bare hadde mye vett, men godt vett.

Den gang ble de enige om at alle kraftledninger skulle graves ned i jorden, noe som var og er det beste for innbyggerne. Som kompensasjon for arbeidet, ble det lagt noen ører på strømprisen.

Det aksepterte folk i Randaberg.

Nå i 2019 vil Lyse og Energidirektoratet ha høyspentlinjer istedenfor å legge det i bakken. Som han sa karen fra Lyse på informasjonsmøtet «at de fra Sandnes ikke ville være med på å betale for at vi skulle få strømmen i jorden».

Det er jo som om vi skulle sagt at vi bare vil at Lyse skal oppgradere nettet hos oss. For strømmen som skal gå gjennom kabelen er kun litt til oss, mens mesteparten skal til Rogfast og Rennesøy.

Dette er en dårlig løsning for oss i Randaberg både for bønder og vanlige folk både når det gjelder stråling og ikke minst det estetiske. (Se høyspentmastene over bebyggelsen Forus/Sandnes.)

Det er ingen problem med å legge kabler i jorden her på Randaberg. I traseen som er skissert opp er det nesten bare jord som er lett å grave i.

Store strømmaster er både skjemmende og har strålefare.

Siste med #Transformatorstasjon i RandabergVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...