Kongeskipet besøker Utstein

Kongeskipet Norge lå i dag oppankret ved Utstein Kloster i Rennesøy. Foto: Even Økland Borlaug

Kongeskipet Norge ligger nå oppankret utenfor Utstein Kloster.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I går kveld rundet Kongeskipet Jåsund før det ankret opp utenfor Viste i Randaberg. I formiddag dro skipet videre, før det ankret opp utenfor Klosterøy i Rennesøy kommune.

Det er liten sannsynlighet for at det er kongelige om bord i skipet på denne tiden av året.

Opplæring av vernepliktige
I følge nettstedet Kongehuset.no består besetningen i sommersesongen av 53 personer, 17 befal og offiserer og 36 menige. Vinterstid er bemanningen redusert til et minimum på ca. 25 personer. Arbeidsoppgavene består da i hovedsak av vakt og vedlikehold. I februar måned mottar skipet nye vernepliktige som gjennomgår teoretisk og praktisk opplæring foran neste sesong.

Sommersesongen for Kongeskipet varer normalt fra midten av mai til slutten av september. Hans Majestet Kongen markerer selv start og slutt på sesongen ved å embarkere og debarkere Norge for inspeksjon.

Gave fra folket
Kongeskipet Norge ble gitt i gave fra det norske folk til Kong Haakon VII etter en landsomfattende innsamlingsaksjon i 1947.

Skipet eies av Hans Majestet Kongen, men blir drevet av Sjøforsvaret. Når Kongen er ombord på K/S Norge, vaier Kongeflagget på toppen av skipets aktermast.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...