Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Kommunal overtakelse av hus i Endrestø skjedde på lovlig måte

Kirsten Clausen (til høyre) engasjerte seg sterkt og overleverte lovlighetsklage til ordfører Kristine Enger i februar sånn at Fylkesmannen måtte sjekke om kommunal overtakelse av aktivitetshuset i Endrestø var gjort på en riktig måte. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Det har ikke skjedd noe ulovlig i måten Randaberg kommunestyre i februar i år besluttet å overta aktivitetshuset i Endrestø.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Tidlig i februar i år vedtok flertallet i Randaberg kommunestyre å gi rådmannen fullmakt til å inngå avtale om overtakelse av et aktivitetshus i Endrestø.

Vilkår i vedtaket, som ble vedtatt av 16 representanter, er slik:
1. Bygget og alle rettigheter overdras til Randaberg kommune for 500.000 kroner.
2. Dette representerer det hele og fulle vederlag for huset.

I tillegg til uavhengig representant Thor Geir Harestad stemte Høyre og Frp sine representanter mot.

Lovlig beslutning

Kirsten Clausen og Jorun Utheim (Høyre) og Anita Egeli (Frp) fremmet krav om lovlighetskontroll av vedtaket da de mente at saken ikke var godt nok opplyst til å kommunestyret kunne ta en god beslutning.

Fylkesmannen i Rogaland har vurdert lovligheten og opprettholder vedtaket som ble gjort i februar i år.

I sine merknader påpeker Fylkesmannen at det er et viktig prinsipp at hensynet til forsvarlig saksutredning blir fulgt godt opp. Men:

«Det er likevel ikke slik at enhver mangel med hensyn til utredning medfører at en avgjørelse blir ugyldig», skriver Fylkesmannen og viser til forvaltningsloven og betydningen av saksbehandlingsfeil. Fylkesmannen argumenterer videre:

«Slik saken er opplyst er det noe uklart i hvilken grad medlemmene i kommunestyret var kjent med opplysningene om eventuell tilbakebetalingsplikt da kommunestyret behandlet saken 8. februar 2018».
Det er heller ikke åpenbart hvordan opplysningene om en slik eventuell tilbakebetalingsplikt ville ha innvirket på behandlingen av saken i kommunestyret 8. februar, framholder Fylkesmannen.

Eventuelle mangler i sakens opplysninger anser Fylkesmannen forøvrig ble reparert da kommunestyret i april behandlet anførsler til lovlighetskontrollen, og registrerer at brev fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet i begynnelsen av mars bekrefter at det ikke var heftelser om eventuell tilbakebetaling av statlige midler.

Les også: Avviste krav om lovlighetskontroll.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...