Klar for lokaloppgjør: – Det er vi som er storebror

Serieåpning, lokaloppgjør og en kamp om mer enn tre poeng. Det er hva som venter Mastra i kveld, når naborival Finnøy gjester kunstgresset i Vikevåg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2019 kl 14:56

– Vi har alltid vært storebror, og alltid ligget over dem på tabellen så vidt jeg kan huske. Det vil si at de har alt å vinne i dette lokaloppgjøret, mens vi har alt å tape, sier Bjarne Aske.

Han er trener for Mastra IL, som i kveld sparker i gang årets sesong i 5. divisjon. På motsatt banehalvdel, på kunstgresset i Vikevåg, står naboklubben Finnøy.

Dermed spilles det om mer enn bare tre poeng i serieåpningen.

– For Finnøy er nok dette en av sesongens viktigste kamper. Den er viktig for oss også, for det er jo en naboduell, men som storebror forsøker vi alltid å dysse ned opphausingen før et slikt oppgjør. Vi skal konsentrere oss om resultatet, og forhåpentligvis ta tre poeng slik at vi får en best mulig start på sesongen, sier Aske.

Slik skal Mastra seire

Selv om Mastra-treneren fremdeles beskriver de rødkledde som storebror, erkjenner han at Finnøy har blitt en tøffere motstander de siste årene.

– Vi har møtt dem flere ganger tidligere og har absolutt ikke rundspilt dem. De har blitt en solid motstander, som vi for øvrig liker å møte, sier Aske.

Han forteller at laget har trent hele vinteren for oppgjør som dette, og han mener å vite hva som skal til for å komme seirende ut av naboduellen – offensiv kraft.

– Vi skal holde ballen i laget, men spille mye i lengderetningen. Vi har mange gode kantspillere og flere som er dyktige til å følge opp i boksen. I tillegg har vi gode, offensive backer. Får vi spillet vårt til å flyte slik som vi tidvis har fått til i treningskampene, så er jeg ikke i tvil om at dette blir bra, sier treneren.

Ung, men erfaren tropp

I år som i fjor stiller Mastra med et relativt ungt mannskap. Blant spillerne er Simon Bru (19), Ola Westersjø Nesheim (18), Mathias Håvarstein (20), Tom Erik Aske (18), Tore Aske (19), Mathias Ueland (19) og Vegard Håvarstein (19).

Ut ifra lagpresentasjonen Bygdebladet fikk tildelt tidligere i sesongoppkjøringen, viser det seg at troppen har en gjennomsnittsalder på knapt 23 år.

Med mange unggutter på laget forventer Aske at prestasjonene kommer til å variere utover sesongen.

– Det er naturlig at det kommer til å variere litt, så det blir spennende å se hvordan de responderer på litt motgang, og eventuelle nerver i kampen mot Finnøy, sier Aske.

Han har imidlertid full tiltro til klubbens unggutter. Samtlige var nemlig en del av Mastras A-lag også i fjor. De bidro sterkt til å berge plassen i 5. divisjon. Den erfaringen tror Aske kan være viktig i årets sesong.

– I 17-, 18 og 19-årsalderen kan den erfaringen bety mye, og være til stor fordel for resten av laget. Nå vet de hva de går til, og hva som skal til for å berge plassen nok en gang, mener Aske.

Vil unngå nedrykkskamp

Forrige sesong endte Mastra kun ett fattig poeng over nedrykkstreken. Aske forventer at laget kommer til å få det tøft også denne sesongen, men håper likevel å unngå den nervepirrende kampen for 5. divisjonstilværelsen.

– Vårt mål er å ikke havne nede i sumpen, men å holde oss trygt på midten av tabellen. Det vil si mellom 5.- og 7. plass. Skal vi klare det må vi holde lag som Finnøy bak oss, sier Aske før han legger til:

– Da må vi også slå dem i serieåpningen. Får vi en god start på sesongen kan vi nok flyte på det en stund. Begynner vi med ett eller flere tap kan det fort bli tøft. Laget ser imidlertid veldig bra ut nå, og det er god stemning i troppen. Vi gleder oss til å komme i gang med sesongen.

Vi sender lokaloppgjøret mellom Mastra og Finnøy direkte fra vår nettside. Kampen spilles på kunstgresset i Vikevåg fra klokka 20:00

Siste med #FinnøyVis flere

– Det blir litt av en sesong

Sesongstart for Mastra på torsdag:

– Det blir litt av en sesong

Mastra, Randaberg C, Kvitsøy og Finnøy møtes til dyst i 5. divisjon. Se trenernes tabelltips.

Kommuner får solid uttelling fra havbruksnæringen

Lønnsomt vertskap for oppdrett:

Millioner til kommunekassen

Finnøy, Rennesøy og Kvitsøy.

Mer penger til rusomsorg, tidlig innsats i skolen og rehabilitering

Kommunene får mer penger

Statsbudsjettet 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...