Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Kjøp av eiendom sikrer vekstmulighet for Green Mountain

Arbeidet med legge til rette for vekst av datasenteret til Green Mountain på Rjukan er i full gang. Foto: Green Mountain.

Selskapet Green Mountain med hovedsete i Rennesøy har hatt fantastisk vekst i 2018, heter det i en pressemelding. Ny ekspanderer selskapet på anlegget sitt i Rjukan.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2018 kl 20:57

Green Mountain har kjøpt en eiendom, kalt Svaddevegen 157, nær datasenteret som det allerede har i Rjukan. Dermed setter selskapet et enda større fotavtrykk i dette området i Tinn kommune. Det blir utvidet med 13.000 - 14.000kvadratmeter, og det sikrer en langsiktig utvikling på Rjukan for eksisterende og nye kunder.

CEO Tor Kristian Gyland. Foto: Green Mountain.

– Muligheten til å sikre fremtidig vekstmuligheter er ett av de viktigste beslutningskriteriene for noen av våre kunder, og med oppkjøp av Svaddevegen 157 kan vi fortsette å vise vise engasjement for investeringer i regionen. Vi ser Rjukan som et sentralt senter for våre sky- og HPC-klienter, og som Disaster Recover/2-datasenter for både nasjonale og internasjonale kunder, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland.

Atle Hagaseth, som er Chief Sales Officer (SCO) i Green Mountain, forteller at Klientkravene endrer seg raskt, og Rjukan har en unik posisjon for å støtte datasenterveksten som ligger i Norges kraftverk.

– Vår beliggenhet er sentralt plassert mindre enn 300 meter fra National Grid og ikke mindre enn to fornybare vannkraftverk, det er få steder som har nærhet til tilgjengelig grønn kraft. Det skaper en stor konkurransefortrinn, særlig ettersom strømtilførselen begynner å være en begrensende faktor i noen av de større europeiske datasentralhubene.

SCO Atle Hagaseth. Foto: Green Mountain.

Green Mountain ser potensial til å vokse i Rjukan-regionen og ser seg allerede rundt etter nye muligheter til å ekspandere ytterligere, både her og andre steder.

– Vi vil sørge for at kundene våre ser Green Mountain både som en mulighet for å komme raskt til markeder så vel som en langsiktig mulighet for vekst, sier Tor Kristian Gyland.

Fakta

Green Mountain AS designer, bygger og driver robust datasenter med høy sikkerhet.

For tiden har selskapet to datasentre i Norge (Hodne, Rennesøy og Tinn, Rjukan) og planer om å utvikle seg i andre regioner.

Datasenteret i Rennesøy, nær Stavanger, er bygget dypt inne i et fjell i et tidligere NATO-anlegg med høy sikkerhet. Datasenteret i Telemark ligger i «vannkraftens vugge» med flere lokale vannkraftverk.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...