Kjenner du de mystiske julebukkene?

Hvem var disse skikkelig godt utkledte julebukkene som ville inn og sjekke folks juletrær i Randaberg i romjulen? Foto: Privat

I romjulen ringte en beboer på Viste til politiet etter at vedkommende i romjulen fikk to velvoksne julebukker på besøk. Julebukkene har også vært på Rygg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I følge meldingen til politiet var de to julebukkene utkledt som eldre kvinner, og de sa at de ville inn i huset for å sjekke om juletreet var ekte eller falskt.

Melder undret seg over om de to kanskje egentlig var menn bak forkledningen, og de ble ikke sluppet inn i huset på Viste . Hendelsen skjedde 28. desember.

En god spøk
Nå viser det seg at også en annen familie har hatt besøk av lignende mystiske julebukker i romjulen

– De julebukkene var hos oss også, sier en huseier fra Rygg som ønsker å være anonym.

På Rygg fikk julebukkene en helt annen mottakelse. De to, utkledt som eldre kvinner, fortalte at de skulle inn fordi de laget en oversikt over hvor mange som hadde ekte og hvor mange som hadde falskt juletre.

Familien på Rygg tok det hele som en god spøk og inviterte kvinnene inn. De bød dem også på noe å drikke, og julebukkene understreket da at de ikke kunne drikke noe alkoholholdig fordi de kom med bil.

– Vi tok det med godt humør og syntes det var et kjekt besøk. Vi fikk også tatt bilde av dem, sier mannen. Han mener det må ha vært to kvinner bak maskene.

Vet ikke hvem det var
Etter en stund takket julebukkene fint for seg og forlot huset. Familien på Rygg sitter imidlertid igjen med et stort spørsmål: Hvem var de to spøkefuglene?

– Vi trodde vi visste hvem det var, men da vi dagen etterpå snakket med dem så viste det seg at det ikke var de som hadde kledt seg ut. Nå lurer vi veldig på hvem julebukkene var, sier han

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...