– Kjekk førjulskos

Alt rett: 67 år gamle Eva Hanasand gjettet riktig på alle 11 pepperkakene i Bygdebladet sin pepperkakekonkurranse. ALLE Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

67 år gamle Eva Hanasand plasserte alle pepperkakene der de hørte hjemme og ble dermed årets vinner av pepperkakekonkurransen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2018 kl 13:37

- Jeg ble altså så overrasket da du ringte meg i går og sa jeg hadde vunnet, sier en strålende blid Eva som møter meg i inngangspartiet. Jeg overrekker blomsteroppsatsen til den verdige vinneren og trer inn i en magisk pyntet juleverden.

- Jeg er langt i fra ferdig enda, juletre og mer pynt mangler, smiler hun og smygtitter under cellofanen.

- Du verden, så utrolig flott. Tusen, tusen takk skal du ha. Den var nydelig!

- Det skulle bare mangle. Selv takk, det var mange som deltok på konkurransen i år. Og mange som hadde alt rett. Så da måtte vi trekke en vinner blant alle dere som gjettet alt riktig - og det ble deg, smiler jeg.

- Ja, igjen, det var jammen meg overraskende, sier Eva og viser meg bort til et bord dandert med den ene julekaken etter den andre. Og med juleservise ved siden av. Naturligvis.

- Kaffe?

Jeg nikker og takker.

- Så, hvordan gikk du frem? Og når var du sikker nok til å sende inn? ler jeg.

- Jeg har sett på disse konkurransene hvert eneste år. Noen år har de vært ganske vanskelige. Jeg har alltid gjettet, og tatt vare på avisen for å se hvor mange rett jeg fikk. Men jeg har aldri turt å sende inn før nå....

Latteren hennes triller nedi nissekoppen og forsvinner oppi den sorte dammen i bunnen.

- Men i år bestemte jeg meg for å gjøre det. Jeg satte meg ned med avisen mens mannen så noe på fjernsynet, og gikk i gang. Da jeg var ferdig, dobbelsjekket jeg en gang til og sendte det av gårde relativt raskt, ler hun.

- Det er kjekk førjulskos, du setter deg ned med avisen og slapper av. Så var det kjekt dere ga noen stikkord bak navnene i år, det gjorde det enklere å koble dem sammen.

- Var det noen du var sikker på med en gang?

- Hehe, ja! Fem Høns sin! Og det er også den jeg synes var tøffest, og plukker ut som den kjekkeste pepperkaken. Jeg er på den butikken en del, og synes de gjenspeilte godt butikken i bakverket, smiler hun.

Jeg er på vei ned i kaffekopp nummer to, med hjemmebakt havrekjeks i høyrehånden og utsikten over Østhusvik fremfor meg. Legger du godviljen til ser du nesten ned til handelslaget, som var Eva sin arbeidsplass i hele 27 år. Her ble hun kjent med de fleste i bygda, og har likt seg i Rennesøy helt siden den dagen hun flyttet inn. De to barna har også bosatt seg like i nærheten. På julaften skal Eva og ektemannen til datteren deres i Vikevåg. Dagen etter er de selv verter for et større familieselskap hjemme.

- Det blir koselig. Sylten og pølsene er ferdig laget, og nå har vi fått en fin blomsteroppsats som vi kan pynte med på bordet her også, smiler hun.

- Høres flott ut. Du får ha en riktig god jul, da.

- Takk, og en riktig god jul til deg også.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...