Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Kjærlighet er kodeordet

Gode råvarer og en dæsj urt: Inger Narvestad Anda og ektemannen Kolbjørn Anda tror på viktigheten av gode, lokale råvarer. Og selvfølgelig en liten dæsj med kjærlighetsurt, da. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

Både til matlaging, til råvarene og ikke minst med tanke på bruken av kjærlighetsurten. Slik ble den nykårede Landsbysuppen «Ingers kjøttsuppe» til.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Jeg vet akkurat hvor god Inger er til å lage mat, så da jeg fikk høre om konkurransen sa jeg at dette må vi slå til på!

En entusiastisk Kolbjørn Anda børster av seg de siste restene av gress etter plenklippingen og dumper ned i ene utestolen. Inger Narvestad Anda har allerede i beste stil dandert til på bordet med både lefse og nykokt kaffe. Det er fredag, og høsten har bestemt seg for å vise seg fra sin aller beste side.

Kraft

- Ble dere overrasket over at dere gikk av med seieren?

- Hehe, vi leverte inn suppen på tirsdag kveld, og så hørte vi ikke noe mer. Da tenkte jeg: jaja, da ble det sikkert ikke oss. Men så åpnet jeg Bygdebladet på torsdag morgen, leste meg nedover saken og da jeg plutselig kom til en del om suppe kokt på kraft steg forventningene betraktelig, ler Kolbjørn.

- Og der stod det at vi hadde vunnet. Så da måtte jeg ringe rett til Inger på jobb for å fortelle det!

Det var altså «Ingers kjøttsuppe» som gikk av med en ganske så soleklar sammenlagtseier fra de tre juryene. En suppe som ble utarbeidet og levert inn av trioen herr og fru Anda samt Alexander Rügert-Raustein.

- Hvorfor akkurat det navnet?

- Hehe, det var det Kolbjørn som kom på. Jeg hadde tenkt at vi skulle kalle den for «gammeldags kjøttsuppe», sier Inger ydmykt, og vil egentlig ikke ha så mye prat om egne ferdigheter på kjøkkenet. Hun er jo bare glad i å lage mat.

- Jeg og Alexander var aldri i tvil om at skulle vi delta, så måtte det være med den suppen. Dette er en egen oppskrift som Inger har med fra barndomshjemmet sitt, og som hun har smakt til med litt mer ingredienser selv etter hvert, skryter Kolbjørn av kona.

- Og hva er ingrediensene da, om jeg tør og spør? smiler jeg.

- Du, det er jo ikke så avanserte greiene. Kjøtt. Kål. Gulrøtter. Purre... Men mye av trikset er å koke suppen på skikkelig god kraft. Kjøttkraften koker du opp dagen før i flere timer.

- Så tror vi jo på å ha gode råvarer. Absolutt alt, utenom saltet, er økologisk i den suppen. Kjøttet fra egen gård her, og grønnsakene fra Solbakken andelsgård, forklarer Kolbjørn.

- Jeg tror du har rett, jeg tror jaggu at til og med pepperen jeg brukte var økologisk, ler Inger og tar bena fatt for å bekrefte egen påstand. Minuttet etter kommer hun ut med håndfast bevis, og latteren rundt bordet starter.

Enkel, solid og god

- Dersom jeg skal oppsummere suppen med tre ord vil jeg si at den er enkel, solid og god. Dette er en suppe som folk lett kan lage selv, og som på mange måter passer godt inn som en landsbysuppe for Randaberg. Samtlige av ingrediensene som vi har brukt kan du finne lokalt i bygda. Det er ekstra stas, sier Inger.

- Hva tenker du om at din oppskrift, som snart blir tilgjengelig for alle i programbladet for Høstmarken, gjerne havner på ulike middagsbord rundt om i kommunen?

- Det er en veldig hyggelig tanke, sier Inger.

- Det er flott å kunne dele med hverandre, og dette er et eksempel på det, smiler Kolbjørn.

- Slik det skal være!

Suppen blir kokt opp i større mengder og vil bli servert under Høstmarken lørdag 29. september for alle som vil smake. Her kan du også møte Inger selv på scenen.

- Og helt til slutt; utenom de vanlige ingrediensene, er det en ekstra hemmelighet i oppskriften?

- En dæsj med løpstikke, også populært kalt kjærlighetsurt. Men det må ikke være for mye, og urten må ikke være for lenge oppi før du tar den ut igjen, smiler Inger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...