Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Kirkevergen hadde ikke penger til å støtte en frivillig dugnad

Lokalbefolkningen på Vestre Åmøy tok initiativ til å pusse opp kapellet på Vestre Åmøy som sto og forfalt. De måtte betale hva det kostet av egen lomme fordi kirkevergen ikke hadde penger på budsjettet til dette. Foto: Sigbjørn Berentsen.

I vår så medlemmene i Åmøy Losforening at kapellet på Vestre Åmøy forfalt. Skifer på taket manglet, og ny mulig var nødvendig. De tok ansvar for å gjøre noe med det.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Kapellet bare forfalt og vi så at det blant annet trengte et strøk maling, sier Tore Vareberg, en av medlemmene i losforeningen.

Foreningen, som er opprettet for å hjelpe til i nærmiljøet, startet med å kontakte Rennesøy kommune og spurt om de kunne bidra med litt penger til for eksempel. Fra kommunen kom det svar at dette var kirkevergens ansvar.

Foreningen hadde laget et skikkelig prosjekt med oversikt over tilstanden til bygningen og et budsjett. Noen dørhåndtak manglet, utelys var defekt, bed ved inngangen til kapellet var overgrodd og huset manglet maling. Takrenner måtte også renskes.

Slik så vestre Åmøy kapell ut da Åmøy Losforeningen tok initiativ til en dugnad i bygda, som rundt 10 personer var med på. Foto: Privat

Etter svaret fra Rennesøy kommune tok losforeningen kontakt med kirkevergen, som var positiv til at foreningen kun gå i gang med dugnadsarbeid på kapellet. Men kirkeverge Yngve Bjørn Søyland la til at han ikke hadde penger på sitt budsjett, ikke så mye som til et spann maling en gang.

Losforeningen gikk likevel i gang med å fikse opp bygget, blant annet skifer, rekkverk, takrenner, maling, busker betalte de av egen lomme.

Vestre Åmøy kapell framstår flott etter den frivillige dugnaden. Foto: Sigbjørn Berentsen.

– Nye lys fikk vi ikke satt opp, sier Tore Vareberg og legger til at de fikk montert ett nytt lys siden dette var ødelagt. Foreningen fikk i etterkant ros fra sognepresten for godt arbeid etter en flott dugnad.

Vestre Åmøy kapell. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...