Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Karoline kom hjem med lille Sophia Noelle

FØRJULSKOS: Det var en ordentlig førjulspresang for mormor Kristine Nordbø å få datteren Karoline og barnebarnet Sophia Noelle på besøk fra Amerika. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

I 2015 giftet Karoline Nordbø seg og flyttet til sørstatene i USA. For familien på Randaberg var det en kjærkommen førjulsgave å få datteren og et nytt barnebarn på besøk.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I 2015 og 2016 var Karoline Nordbø en av dem Bygdebladet fulgte i serien «Livet snudd på hodet».

Karoline var i sørstatene i USA som utvekslingsstudent og ble kjæreste med Bradusjames Parker som hun traff på skolen. De to giftet seg, Karoline skiftet etternavn til Parker og bosatte seg i USA. Bradusjames gikk inn i US Army der han jobber som våpenmekaniker.

Ekteparet bor sammen med sin 4,5 måneder gamle datter Sophia Noelle på en militærbase i Louisiana.

Juleglede

Det var en lykkelig mormor som tok imot Bygdebladet i leiligheten på Vestre Goa og kunne presentere Karoline og lille Sophia.

Ekteparet Kjell og Kristine Nordbø har fire barn og 11 barnebarn. Da Karoline kom hjem 26. november fikk besteforeldrene møte lille Sophia Noelle for første gang. Den lille prinsessen var for anledningen pyntet i rosa kjole med matchende pannebånd. Karoline og datteren kom til Norge 26. november og fikk med seg litt norsk jule- og adventsstemning, før de satte kursen hjemover 18. desember.

- Bradusjames fikk ikke fri, så det ble til at jeg og Sophia dro. Han skal ha fri når vi kommer tilbake, og julen skal feires i Gulfport, Missisippi, der hans mor og vertsfamilien min bor.

- Da vi først kom, var det noen fine dager. Etterpå har det helst vært regn og vind, sier Karoline og forteller at hun har fått låne både ullklær og vogn til datteren. I Louisiana er det som regel verken behov for bobledresser eller ull til de små.

- Bradusjames fortalte at de hadde hatt litt snø i Leesville. Det er ikke ofte det skjer. Temperaturen varierer mellom 10 og 20 grader på denne tiden av året, forteller Karoline.

Ukene hjemme har hun benyttet flittig til å hilse på familie og venner. Mange av vennene studerer andre steder, men kommer hjem til Randaberg før jul. Enn så lenge er Karoline den eneste 21-åringen i vennekretsen som har fått barn.

Hjemmeværende

Karoline planlegger å være hjemme med datteren det første året.

- Før jeg fikk Sophia Noelle jobbet jeg på et hotell i ett år. I USA får du bare seks ukers permisjon uten lønn når du får barn. Jeg har en grei sjef som har sagt jeg kan få begynne å jobbe når jeg har lyst. Jeg kommer nok til å jobbe en del helger og kvelder når Bradusjames kan passe henne, sier Karoline.

Bradusjames har planer om å inngå kontrakt om tre nye år i den amerikanske hæren, og familien håper at han kan få forsvarsjobb i Tyskland. Da vil de være nærmere familien på Randaberg. På sikt håper familien å kunne flytte til Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...