Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ema (14) jobber jevnt og trutt for å bli flink

Ema Dielininkaityte hadde gode opplevelser under helgens Bergen Swim Festival. Foto: Sigbjørn Berentsen

I svømming kjemper utøverne en kamp mot klokka hele tiden. Ema Dielininkaityte satte flere nye personlige rekorder i helgens stevne.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Ema (14) er med i Randabergsvømmerne. Den lille klubben hadde seks utøvere med i det internasjonale stevnet, Bergen Swim Festival (BSF), der utøvere fra 16 nasjoner deltok.

- Det var gøy å være med, sier Ema. I et stevne som dette møter de unge flere profesjonelle utøvere, som det gjerne er en del å lære av.

Ema har merket seg den ungarske svømmeren Katinka Hosszú (30).

- Kjekt å se teknikk og hvor fort det kan gå, smiler Ema. Selv svømte hun inn til nye personlige rekorder på de fleste øvelsene hun deltok, og er selv mest fornøyd med sin 100 meter fri.

- Jeg perset med 3 - 4 sekunder, og kom inn på 1,11, som jeg skal forsøke å forbedre på neste stevne, sier hun og fikk skryt av trener Arne Borgstrøm for god innsats og vel gjennomført stevne i Bergen.

Bane-utfordring

Oda Kristine, Sigurd og Ingrid Elise Borgstrøm, Jesper Harestad, Alexandra Peter og altså Ema Dielininkaityte fra Randabergsvømmerne deltok i helgens BSF.

- Vi gjorde oss på ingen måte bort, sier Arne Borgstrøm. Han er godt fornøyd med gjennomføringen, som ga én B-finale for Oda og tre til Ingrid Elise. Oda kvalifiserte seg til ett a-finaleløp i tillegg.

Oda Kristine satser nå friskt videre mot langbane-NM i juli. Det er 50-metersbane, og der er RIL-utøverne bak konkurrentene. Det blir mye reising for å trene på slik bane fordi det ikke finnes i Rogaland, enten til Bergen, Kristiansand eller Danmark. Frognerbadet i Oslo er 50-meter, men det er mest for publikumsbading.

Maria Førsvoll (16) trener godt og gjør framskritt, men hun synes det er litt skremmende å melde seg på et stevne. Kanskje gjør hun det litt senere i år? Trener i Randabergsvømmerne, Iselin Raustein, mener at det er bare å ta steget ut. Foto: Sigbjørn Berentsen

- Det er ikke enkelt å gå rett fra kortbane til langbane, sier Arne Borgstrøm.

Tyrkia-påske

Derfor ser de framover og har planlagt treningsleir i påsken. RIL-utøverne Ingrid, Oda og Sigurd Borgstrøm og Alexandra Peter drar til tyrkiske Antalya i påskeuka. Der skal de trene og lade opp til et internasjonalt stevne i Aberdeen uka etter.

Tør ikke ta steget

Hos Randabergsvømmerne er det plass også for de som ikke deltar på stevner, for eksempel Maria Førsvoll. 16-åringen fra Grødem er ivrig på trening, men synes hun blir litt skremt når det kommer til stevner.

- Jeg synes det er litt nifst, men kanskje jeg prøver en dag likevel. Det er vel bare å kaste seg i det, sier hun med et smil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...