Foto: Sigbjørn Berentsen

– Jeg hjelper en flott sport å utvikle seg videre

Helge Øye tildeles innsatsprisen 2018 i Rennesøy onsdag kveld. At det er kommunens siste prisutdeling gjør ham historisk.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

29. november bestemte formannskapet i Rennesøy at innsatsprisen 2018 skal tildeles Helge Øye, bosatt på Askje.

- Jeg fikk vite det i begynnelsen av desember, sier 65-åringen til Bygdebladet.

- Hva synes du?

- At det er kjempekjekt at noen setter pris på det frivillige arbeidet som blir gjort, svarer han.

Dysjalandsvågen

Bygdebladet møtte Helge Øye i ridehallen på Vaula (Mosterøy) på en av de siste dagene i 2018. Rideanlegget, som har stall og ridehall, er enkel å finne. Kjør av E 39 på Askje og følg veien som går mot Mosterøy skole, så treffer en på rideanlegget på høyre side like før rundkjøringen i Dysjalandsvågen.

Lokalisering

Etter mange års arbeid med søknader om spillemidler, kommunale midler og for å få private sponsorer med på laget, ble den etterlengtede ridehallen bygget for vel ett år siden.

- I 25 år har vi egentlig jobbet for å få en ridehall, men arbeidet ble mer intensivert da lokaliseringen ble avklart for cirka 12 år siden, forteller Helge Øye.

Helge Øye er glad på vegne av alle rideinteresserte i Rennesøy, Randaberg og Finnøy for at det endelig har blitt en ridehall på Mosterøy. Bakenfor trener Nina Berg Johansen på «Ace» (t.v.) og stallmester Lena Myrnes Flesjå på «Spartolena Gun». Foto: Sigbjørn Berentsen

- Hva har vært tyngst i arbeidet med rideanlegget? Helge tenker seg om litt før han svarer.

- Det tyngste var nok å finne et passende areal som alle var fornøyd med, at det opplevdes enkelt for flest mulig å komme til og fra. Det var viktig for oss at rideanlegget skulle ligge nær et annet idrettsanlegg, som gjør at barn og unge enkelte kan velge å være med på hestesport, fotball, håndball eller annet.

Ting tar tid

Helge sin interesse for hestesport kom for mange år siden, da hans egne barn var i aktuell alder. Datteren hans ble interessert i sporten da hun var 10 - 12 år.

- At rideanlegget ikke kom på plass før jeg fikk barnebarn får være som det er, nå er det her, sier han med et smil. Han har aldri forsøkt seg på hesteryggen selv, men er tilfreds med å være blant dem som legger til rette for at andre kan drive på med sporten.

- Betyr det noe at du får innsatsprisen for dette?

- Ja, det synes jeg, spesielt det at frivillig arbeid blir verdsatt på den måten.

- Har rideanlegget blitt slik du forventet?

- Det ser ut til å bli på den måten. Jeg har vært med på å utforme det, og vi har hele tida fulgt idrettens regler om estetikk, banestørrelse og at det er for alle. Det er også tilrettelagt for funksjonshemmede, og som jeg er godt fornøyd med, sier han.

Vil være med lenge

Helge Øye påpeker at rideanlegget på Mosterøy fortsatt ikke er helt ferdig. I ridehallen er det toaletter og et større lokale som nå ser ut til å fungere som kafé når det er stevner.

Ved at ridehallen kom på plass, medførte det et byks framover i medlemstallet i Mastra Hestesportsklubb. Øye er nå leder i en klubb med 130 medlemmer, og han håper å få fortsette lenge ennå.

- Jeg håper å få være med på å fullføre rideanlegget, sier han.

Helge Øye foran stallen til hestesportklubben der det for tida står 18 hester, fem skolehester som brukes til rideskole og 13 som er i privat eie. Foto: Sigbjørn Berentsen

Flere medlemmer

Økt medlemstall gir bedre økonomi. Ukentlig deltar nå 40 på rideskole mandag, tirsdag og onsdag. 18 hester står på fór hos klubben, fem er såkalte skolehester og resten private.

Fem større bedrifter i regionen er hovedsponsorer, som selvsagt er til god hjelp for klubben.

- Hvorfor er du med på dette?

- Det er kjekt å være med å gjøre noe for at barn og unge kan ha et stort mangfold av gode aktiviteter. Når jeg treffer 13 - 14-åringer ute på gata og de hilser på meg etter å ha blitt kjent med meg via hesteportklubben, så er det enda kjekkere, sier Helge Øye.

Innsatsprisen deles ut i Utstein kloster under ordførerens nyttårsmottakelse. I kveld, onsdag 2. januar, kl. 18.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...