Jarusek er fremme på Averøy

Ondrej Jarusek løp fra Randaberg til Averøy, 850 km., til inntekt for demensforskning. Så langt har han fått inn kr 42 000,- gjennom løpet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2018 kl 09:31

- Det er nesten målet mitt på kr 50 000,-, men det er fortsatt mulig å gi donasjoner, påpeker Jarusek.

Torsdag ettermiddag ankom Jarusek Averøy og sykehjemmet hvor hans svigermor bor. Det er ingen sponsorer som har stilt opp, men gjennom donasjoner har han nesten nådd målet på kr 50 000,-.

- Jeg sammenlignet med andre, lignende løp, og satte et mål på kr 50 000,-.

Ingen toppidrettsutøver

- Hvordan er beina og kroppen etter 13 dager med løping?

- Det har gått overraskende bra. Jeg skal kanskje ut og løpe en tur med min kone og sønn litt senere, sier Jarusek og ler når Bygdebladet snakker med han fredag formiddag.

- Jeg var mest bekymret for hvordan det ville gå med føttene. Beina skulle det alltids gå greit med, men føttene er viktig når man løper så langt. Jeg brukte en time hver morgen og kveld på å massere og teipe dem. Jeg brukte også spesial-sokker slik at det skulle bli minst mulig friksjon i skoene, sier Jarusek.

Jarusek løp alene og hadde ikke noe følgelag som kunne hjelpe han på veien.

- Jeg er ikke en profesjonell idrettsutøver, og slet litt med krampe innimellom fordi jeg ikke fikk i meg nok næring. Jeg måtte spise hver time, sier Jarusek.

- Hvilken dag var den hardeste?

- Den første dagen. Av litt forskjellige grunner. Den var lang, 74 km., og det var to ferger på distansen. To ferger jeg ikke kunne komme forsent til, fordi de går omtrent en gang om dagen, og å komme for sent til en av dem ville ødelagt hele planen og utsatt ankomst på Averøy. Det var også den dagen jeg var mest bekymret for neste dag, med tanke på føtter og kropp, sier Jarusek.

Norge versus utlandet

- Hvor var det finest å løpe?

- Dette er jo Norge, det er jo et flott land. Dagen hvor jeg løp fra Sogn og Fjordane til Møre og Romsdal var veldig flott, Atlanterhavsveien var også utrolig flott, sier Jarusek.

Ondrej forteller at med så mange daler, oppover- og nedoverbakker så er det alltid noe å se.

- Det var alltid noe rundt neste sving eller over neste bakketopp, det er utrolig flott. Hvis man hadde gjort dette i Amerika ville man kanskje løpt i en rett linje i dagesvis, som kunne slitt veldig på psyken, sier Jarusek.

Det er også andre ting som skiller Norge fra andre land å løpe i.

- Nordmenn oppsøker ikke så veldig mange man ikke kjenner. I utlandet hadde kanskje mange stått langs veien og heiet og oppsøkt meg, men det er litt annerledes her, sier Jarusek som har truffet mange på sin tur.

- Jeg har truffet mange flotte mennesker på denne turen. De fleste traff jeg på campingplasser og på fergene, sier Jarusek.

- Hvilke reaksjon får du når du forteller om hvorfor du løper?

- De blir forbløffet og veldig interessert. Jeg har fått flere donasjoner hvor det står takk for praten, hilsen den og den som jeg traff der og der, sier Jarusek.

Ny løpetur

Ondrej forteller at det var deilig å komme frem, og at siste dagen var veldig flott.

- Da var badet jeg og koste meg. Det var veldig deilig å kunne tenke på at jeg snart var ferdig. Og i tillegg var turen over Atlnterhavsveien utrolig fin, sier Jarusek.

Vell framme ventet familie, venner og en flaske bobler.

- Det var veldig deilig å komme frem, sier Jarusek som nå jobber med å ordne bremsene på branevognen.

- De fikk kjørt seg i bakkene på turen. Så jeg jobber litt med dem nå slik at jeg kan ta en liten løpetur med kona og min sønn senere i dag, sier Jarusek og ler.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...