Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Jaktet på det gode motivet i sin egen skolegård

Poserer: Thea Nybø Andresen stiller seg velvillig opp som en statue på kommando fra fotografen Nora Drivdal-Harestad. Foto: Sigbjørn Berentsen

Sjuendeklassinger ved Harestad skole i Randaberg hadde foto på timeplanen for en uke siden.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Med assistanse fra fotograf Ingeborg Skrudland øvde de seg på å fotografere. Hun holdt en skoletimes langt foredrag for lyttende elever inne i klasserommet først denne dagen. Hun viste også flere lysbildeserier, der elevene fikk anledning til å kommentere, tolke og fortelle om det de så på forskjellige bilder.

Blikk: Rebecca Larsen er konsentrert bak kamera. Foto: Sigbjørn Berentsen

Årlig fotoklikk

«Ungt fokus» heter dette prosjektet, som gjentas årlig ved sjuende trinn på Harestad skole.

Etter at fotografen var ferdig med sin innledning, ble elevene delt inn i mange grupper med tre og fire elever i hver. Hver gruppe fikk låne hvert sitt digitale kamera av Ingeborg Skrudland, og så gikk de ut for å fotografere og Bygdebladet fulgte med noen av dem.

Nora Drivdal-Harestad, Leah Tomine Svindland, Rebecca Larsen og Thea Nybø Andresen var på en av gruppene. De gledet seg til å fotografere.

Tett på: Thea Nybø Andresen fotograferer Nora (t.v.), Rebecca og Leah Tomine Svindland. Foto: Sigbjørn Berentsen

- Få fram forskjellige perspektiver, høres kjekt ut, svarte Nora Drivdal-Harestad på spørsmål om hva hun tenkte på å fotografere.

Leah Tomine Svindland mente det kunne være greit å fotografere små ting, og Thea Nybø Andresen ville forsøke å forminske og forstørre.

Litt vanskelig

Litt bortenfor fotograferte klassekameratene Eivind Konnestad Bø, Emerson Van der Veen og Herlof Herlofsen ved et klatrestativ. De to førstnevnte hadde klatret opp i stativet og Herlof sto nedenfor og fotograferte dem opp mot himmelen.

- Det er gøy, men litt vanskelig også å finne ut hva vi skal fotografere, sier Emerson. Ingen av guttene fotograferer mye, men Emerson og Herlof innrømmer at de har med seg kamera på ferier og sånt.

På kornet: Rebecca fanger Leah, Nora og Thea akkurat i svevet slik hun hadde planlagt. Foto: Sigbjørn Berentsen

- Jeg fotograferer ikke i det hele tatt fordi jeg liker det ikke, innrømmet Eivind ærlig.

Kreative elever

Ingeborg Skrudland gjennomførte Ungt fokus på Harestad skole for åttende gang sist uke. Hun synes selv det er kjekt.

- Jeg gjør jo dette i tillegg til mye annet, og det er krevende fordi jeg føler at jeg må levere godt. Jeg håper at elevene har fått et innblikk i hva fotografi er og at de har blitt litt inspirert, sier Skrudland til Bygdebladet.

Nedenfra: Herlof Herlofsen ønsket et bilde av Emerson Van der Veen og Eivind Konnestad Bø på toppen av dette klatrestativet. Foto: Sigbjørn Berentsen

- Hva synes du om det de leverte etter fotograferingen?

- De er kreative, flinke til å hjelpe hverandre og de tar det seriøst. Så opplever de nok tiden der de selv får gå ut og fotografere som mest spennende, svarer fotografen.

Aktiv: Ingeborg Skrudland holder også foredrag om sin erfaring som fotograf. Foto: Ingeborg Skrudland

Selv har Skrudland levert fotografier som utsmykning til både bedrifter, hotell, en idrettshall, Stavanger Lufthavn og Randaberg videregående skole.

Under kan du se noen smakebiter av elevenes egne fotografier forrige torsdag.

Speilvendt: Guttene tenkte kreativt bak kameraet. Foto: Odin Åstein

Rekkverk: Det kan gjøres mye spennende med et våkent blikk for detaljer. Foto: Martin Simonsen

Portrett: Tida går og skolen består. Foto: Leah Tomine Svindland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...