Iskald og paranoid kriminalroman

Foto: Simen Ingemundsen Foto: Simen Ingemundsen

Sensasjonell kriminalroman med et grusomt og genialt plott

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I 2017 ble Bernard Minier sin første kriminalroman "Hvis helvete var av is" utgitt på norsk. Året etter fulgte den franske forfatteren opp med "En sang for druknende sjeler", som er andre bok i serien med førstebetjent Martin Servaz i hovedrollen. I vinter er forfatteren aktuell med "Ikke slå av lyset", som er tredje utgivelse i den prisbelønte Servaz serien.

Bernard Minier skriver såpass nervepirrende, at en begynner å skjelve av spenning allerede fra første setning. I "Ikke slå av lyset" byr forfatteren på et spinnvilt og pulsøkende plott, som får deg til å grøsse allerede fra første kapittel. Det var få sekunder før jeg som aldri har bitt negler, startet å bite. Historien er fullstappet med dramatikk, som både er dystert og brutalt. Det er bare å ta av seg hatten for Minier, for dette er 576 sider med brutale skildringer og grusomme beskrivelser. Jeg slukte denne litterære godbiten på en kveld, og tror du kommer til å slite med å legge den fra deg. "Ikke slå av lyset" anbefales ikke til den sarteste leser, dette er spenning som gjør selv den hardeste leser skjelven.

Christine Steinmeyer finner på julaften et brev i postkassen sin. Det er fra en kvinne som sier hun vil ta livet av seg. Hun tror det er en feil, en dårlig spøk. Men når en innringer i Christines eget radioprogram beskylder henne for å ikke ha villet hjelpe kvinnen, skjønner hun at det er alvor.

Snart skjer en rekke vanskelige ting. Det er som om noen har tatt styring på livet hennes. Alt som har holdt henne oppe, raser sammen til redselen får fullstendig overtak. Samtidig mottar den sykmeldte kriminalførstebetjenten Martin Servaz en nøkkel til et hotellrom i posten. Et rom der en kunstner tok livet av seg et år tidligere. Noen vil sette han i sving igjen uten at hans overordnede får vite om det.

Hvis du trodde Jo Nesbø og Lars Kepler var heftig, ja da har du enda ikke lest Bernard Minier. Dette er krim som får nakkehårene til å reise seg og som sjokkerer deg som leser allerede fra første side. Det er utrolig at en forfatter, kan levere et så enormt brutalt plott. Bernard Minier er uten tvil et forfattergeni, grunnen til jeg våger å dra det så langt, er for at leserne får servert kvalitet i hver en setning. Allerede fra "Hvis helvete var av is" fikk jeg følelsen av at en forfatterstjerne var født. I "Ikke slå av lyset" har ikke Miner spart på noe, leserne får servert en lesefest av de sjeldne. For hva hvis våre nærmeste ikke er de vi trodde. Kanskje fins det hemmeligheter i de mørke avkrokene som nekter å dø. Nei, ikke slå av lyset, da kan alt skje! "Ikke slå av lyset" er en kriminalroman som virkelig kan anbefales.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...