Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Inviterer til idémyldring for ny kommuneplan

Øystein Stjern er blant dem som inviterer befolkningen til idémyldring i Varen kulturscene. Foto: Kristelig Folkeparti

Det er duket for høringskonferanse i Varen Randaberg kulturscene onsdag 7. november, i forbindelse med Randabergs kommuneplan 2018-2030.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2018 kl 12:54

Randaberg kommune ønsker alle velkomne til idémyldringen for ny kommuneplan. Under møtet legges det opp til at de besøkende kan delta aktivt i debatter og dele sine meninger om den nye kommuneplanen for Randaberg 2018-2030, som nå er på høring.

- Det vi ønsker er konkrete innspill om de temaene som er lagt opp. Vi ønsker bestemte meninger om ting vi bør ta med oss i arbeidet videre, sier Øystein Stjern, leder av kommuneplanutvalget.

Sosiale møteplasser, sentrumsutvikling, klima/miljø, smarte løsninger, kultur og landbruk/jordvern er blant teamene som tas opp.

De største endringene i kommuneplanen for 2018-2030 er som følger:

Satsing på folkehelse: Bedre trivsel og psykisk helse, levende nærmiljø og smarte og nyttige løsninger.

Tre nye langsiktige mål: Aktiv, attraktiv og inkluderende landsby.

Mål om 1 prosent befolkningsvekst per år i snitt (ned fra 1,2 prosent).
Mål om nullvekst i personbiltrafikken.
Endring av langsiktig grense landbruk på Grødem.
Utvidelse av næringsområdet på Randabergsletta.
Større fokus på jordbern og økt arealutnyttelse.
Akvakulturområde ved Alstein.
Sjøområde er med i planen.
Flere nye aresoner og hensynssoner.
Flere kvalitetskrav for utbygging.

Ordfører Kristine Enger innleder den uformelle høringskonferansen ved å ønske velkommen.

Deretter arrangeres det workshop for blant andre innbyggere og politikere. Det blir interaktive oppgaver på ulike stasjoner i forbindelse med kommuneplanens ulike tema. De besøkende velger selv hvilke stasjoner de går innom.

Videre blir det en pause med pizza, brus, vann og kaffe, før det hele avsluttes med en oppsummering av høringskonferansen. De som har mer på hjertet kan bli igjen litt lenger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...