Ingveig heier på jentene

MANGFOLD: Mangfold gir innovasjon mener Ingveig Tveranger. Hun heier på unge, flinke damer som vil opp og fram. Foto: Svein G. Lunde/Helse Stavanger Foto: Svein G. Lunde/Helse Stavanger

 Kvinnedagen betyr mye for meg, sier Ingveig Tveranger. Hun mener det er viktig at vi ikke tror slaget for likestilling er vunnet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 09:51

Ingveig Tveranger - bosatt i Randaberg, journalist, konsulent, kokebokforfatter, og nå rådgiver for kommunikasjon og samfunnsdialog for det nye sykehuset på Ullandhaug - har et bevisst forhold til likestilling og kvinnekamp.

- Jeg er takknemlig for alle som har stått foran og kjempet frem at vi i Norge bor et land der likeverd og likestilling står sterkt. Det er flott å se at vi har gode forbilder i nær sagt alle posisjoner. Samtidig er kvinnedagen en påminnelse om at det fortsatt gjenstår mye arbeid. Jeg tar min del av det ansvaret. Ekstra viktig for meg er internasjonal solidaritet for kvinner som lever under vanskelige forhold som er helt uakseptable, sier Ingveig Tveranger.

Vil åpne dører

Selv forsøker hun å være en rollemodell for de som kommer etter, og hun bruker de mulighetene hun har til å løfte frem, oppmuntre og heie på dyktige kvinner. Hun ønsker å være med på å åpne dører for andre kvinner som vil fram.

De siste ti årene som frilanser og konsulent har hun møtt flere flinke, unge kvinner som hun har kunnet bistå med uformelle nettverk eller kontakter.

- Jeg heier på dagens ungdom! Det er viktig at vi ikke tror dette slaget er vunnet, for det er alltid nye ting som dukker opp. I mange land og systemer ses kvinner som andre- eller tredjerangs borgere. Her i Norge er vi privilegerte, sier hun.

Les også: Ta sjansen, jenter (ukas lederartikkel).

Oppdaget forskjellene

I ungdommen hadde ikke Ingveig Tveranger noe spesielt forhold til kvinnedagen, men etter hvert begynte hun å oppdage at ting ikke alltid var like for kvinner og menn.

- Kvinner har litt dårligere lønn, og det er ikke alltid kvinner når opp der de burde i samfunnet. Det er ting du oppdager litt etter litt, sier hun.

Ingveig Tveranger startet sin yrkeskarriere som journalist, og hun merket at det var flere menn enn kvinner som ble intervjuet i mediene.

- Min arbeidsvei har vært gjennom mediene, og der ser en at det er flest menn som viser igjen. Jeg har alltid prøvd å finne frem til kvinner som kan bli intervjuet.

Like aktuelt i dag

På spørsmål om hvor kampen for likestilling er i dag, er Ingveig klar:

- Jeg synes kampen for kvinners rettigheter er nesten mer aktuell nå enn noen gang. Jeg har følelsen av at mange unge kvinner i dag tror at de bor i et land der det er likestilling. Jeg vil få folk til å våkne opp, og jeg vil at unge kvinner i min familie og omgangskrets ser at dette er viktig, sier hun.

I morgen skal hun delta på en frokostmarkering i regi av næringsforeningen og ordføreren i Stavanger. På bloggen sin har hun nylig delt et innlegg der hun oppfordrer damer til «å tenke som en mann» og ett om kvinner i ledelse. Engasjementet er så absolutt på plass, selv om hun ikke stiller opp i 8. marstoget.

- Det er mange anledninger til å være opptatt av kvinners rettigheter og muligheter. Jeg digger at kampen for likestilling har blitt mer mangfoldig og at det har kommet mange nye stemmer frem. Vi trenger et bredt engasjement. Jeg tenker at hver dag er en kvinnedag, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...