Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ingen rogalandskommuner er lenger under statlig kontroll

Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa er fornøyd med at ingen rogalandskommuner lenger er under statlig kontroll økonomisk. Her er hun sammen med ordfører i Hjelmeland, Bjørn Laugaland (Sp). Foto: John Gunnar Skien/Fylkesmannen i Rogaland

9. august i år kom Hjelmeland kommune seg ut av ROBEK-lista. Dermed er ingen kommuner i Rogaland lenger på statens liste over kommuner i økonomisk ubalanse.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

ROBEK (Register om betinget godkjenning og kontroll) er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse. Det er Fylkesmannen i Rogaland som melder dette.

Kommuner som er i dette registeret trenger godkjenning fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet for å gjøre vedtak om låneopptak eller langsiktige leieavtaler. Alle budsjettvedtak må også kontrolleres om de er lovlige.

For Hjelmeland kommune sin del kom de inn i ROBEK høsten 2015 på grunn av store underskudd i regnskapet, som ikke var dekket inn slik planen forutsa. Siste rest av underskuddet for 2+13 og 2014 er nå dekket inn i regnskapet for 2017, som ble behandlet i kommunestyret 20. juni i år.

Etter den kjente Terra-saken var også Haugesund kommune innom ROBEK mellom 2010 og 2017 på grunn av store underskudd.

– 19 norske kommunar er framleis ROBEK-kommunar, men heldigvis ingen i Rogaland, uttaler fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa.

I følge regjeringen no er står kommuner i disse fylkene i ROBEK i øyeblikket:

• Én i Østfold

• Èn i Buskerud

• Èn i Vestfold

• Èn i Hordaland

• Èn i Sogn og Fjordane

• Fem i Møre og Romsdal

• To i Trøndelag

• Seks i Nordland

• Èn i Troms

Siste med #FinnøyVis flere

Klar for lokaloppgjør: – Det er vi som er storebror

Mastra slo Finnøy i serieåpningen:

Se kampen i reprise her

– Det blir litt av en sesong

Sesongstart for Mastra på torsdag:

– Det blir litt av en sesong

Mastra, Randaberg C, Kvitsøy og Finnøy møtes til dyst i 5. divisjon. Se trenernes tabelltips.

Kommuner får solid uttelling fra havbruksnæringen

Lønnsomt vertskap for oppdrett:

Millioner til kommunekassen

Finnøy, Rennesøy og Kvitsøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...