Denne skolen er i toppen innen læring og trivsel

Elever: Kristine Eiane og Hagen Albrecht trives godt på Rennesøy skule. Foto: Jan Henrik Heggebø

Rennesøy skule scorer over landsgjennomsnittet på Elevundersøkelsen. Det er flere grunner til det, mener elevene Kristine Eiane og Hagen Albrecht.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2019 kl 13:48

- Vi trives veldig godt på skolen. Vi har mange aktiviteter å velge mellom i friminuttene. I tillegg blir vi både sett og hørt av lærerne, og vi føler at de virkelig bryr seg om oss, sier tiendeklassingene Kristine Eiane (15) og Hagen Albrecht (15).

Det tror de er litt av grunnen til at Rennesøy skule gjør seg bemerket på Elevundersøkelsen, en årlig, nasjonal spørreundersøkelse hvor elevene får si sin mening om læring og trivsel i skolen.

Fakta er at Rennesøy skules 10. trinn scorer over lands- og fylkesgjennomsnittet på samtlige kategorier i Elevundersøkelsen for 2018. Blant kategoriene er trivsel, støtte fra lærere, støtte fra foreldre, faglige utfordringer, motivasjon og mestering.

Også Grødem skole scorer over landsgjennomsnittet på samtlige kategorier for 10. trinn.

Oversikt over de lokale skolene sine resultater fra Elevundersøkelsen 2018. Foto: Bygdebladet

Topp tre i Nye Stavanger

Sammenlagt får skolen et snitt på 4,4, mot landsgjennomsnittet på 3,9.

- Det er veldig hyggelige tall, og en fin bekreftelse på at vi jobber riktig når det gjelder å skape et godt og trivelig læringsmiljø, sier Erik Nielsen, rektor på Rennesøy skule.

Han forteller at skolen har kunnet vise til svært gode resultater fra Elevundersøkelsen de siste tre, fire årene.

- Tidligere har vi ligget på 3,9, så vi har tatt et godt byks i riktig retning, sier rektoren og legger til:

- Vi er også rangert som en av de tre beste skolene blant samtlige av dem som blir en del av Nye Stavanger. Det er kjekt å se.

Les også: Streber etter problemfritt skolemiljø

Rektor: Erik Nielsen mener gode relasjoner mellom lærere og elever er viktig for gode resultater. Foto: Jan Henrik Heggebø

Gode relasjoner og tilbud

Nielsen er enig med de to tiendeklassingene, om at jobben lærerne legger ned bidrar til at skolen utmerker seg.

- Lærerne her er veldig flinke på det relasjonelle, som jeg tror er ekstremt viktig. Det er nok hovedgrunnen til resultatene. Lærerne tar elevene seriøst og møter dem med respekt. De bryr seg oppriktig, jobber hardt for hver elev og griper raskt inn om det dukker opp et problem, sier Nielsen.

At skolen opprettholder de gode resultatene år etter år, skyldes et stadig mål om å forbedre allerede gode resultater, mener han.

- Vi er en rastløs organisasjon, i positiv forstand. Vi har alltid lyst til å bli bedre, sier rektoren.

Derfor har de nylig startet med flere aktiviteter i friminuttene, noe Kristine og Hagen mener bidrar til økt trivsel.

- Skolekjelleren ble nylig pusset opp, så nå har vi fått på plass airhockey, pingpong-bord og bandrom med gitarer, sier Hagen.

- Og ikke minst et eget treningsrom hvor vi kan trene styrke og yoga sammen med rektor, en yogainstruktør eller andre lærere, legger Kristine til.

Interessen for de nye aktivitetene har vist seg å være stor. På yogatreningen, som arrangeres en gang i uken, er det plass til 26 personer om gangen. Det hender imidlertid at nærmere 50 elever melder seg på. Fulle gruppetimer er også gjengangeren på styrketreningen, og i aktivitetsrommet i kjelleren er det ofte kø. Skolen ønsker derfor å utvide tilbudet, og har konkrete planer om et nytt aktivitetsrom og en leselounge.

- Grunnen til at vi steller i stand disse aktivitetene er for at elevene skal ha en sosial og aktiv samlingsplass i friminuttene. Vi som skole har et ansvar for at elevene skal ha noe å gjøre mellom skoletimene, sier Nielsen.

Les også: Flere enn en av tre lærere utsettes for vold: – Det er skremmende

Treningsrom: Her kan elevene trene i friminuttene, med instruktør og/eller lærer. Foto: Privat

Trekker fram foreldrene

Rektoren mener det ikke utelukkende er lærerne og mangfoldet av aktiviteter som gjør at skolen er en plass hvor elevene trives. Det skyldes også støtten elevene får hjemmefra, sier han.

- Det er viktig å trekke fram foreldrene også. Den støttene eleven opplever gjennom foreldre er veldig viktig. Også den viser seg å være signifikant bedre enn ellers i landet og fylket, sier Nielsen.

I Elevundersøkelsen scorer Rennesøy skule 4,5 poeng på kategorien «støtte hjemmefra», mot landsgjennomsnittet på 4,1.

- Vi føler vi har foreldregruppen på lag, og det er vi veldig takknemlige for, avslutter Nielsen.

Elever: Kristine Eiane og Hagen Albrecht trives godt på Rennesøy skule. ALLE Foto: Jan Henrik Heggebø

Treningsrom: Her kan elevene trene i friminuttene, med instruktør og/eller lærer. Foto: PRIVAT

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...