Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

I oktober får Kvitsøy millioner fra Havbruksfondet

Kvitsøy kommune får 5,98 millioner kroner fra staten fordi kommunen tilrettelegger for havbruk. Foto: Arkiv

Kvitsøy kommune får 5,98 millioner kroner fra det statlige Havbruksfondet i år.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I 2015 etablerte regjeringen Havbruksfondet for at kommuner, som legger til rette for havbruksnæringen, også får ta del i verdiskapningen. I år vil 164 kommuner og 10 fylker få utbetalinger fra fondet.

– I Kvitsøy kommune har vi bidratt til en offensiv og oppdatert kommuneplan hvor arbeidet er godt i gang og hvor vi også vil tilrettelegge for videre vekst i havbruksnæringen, gruppeleder i Kvitsøy Frp, Stein Flom-Jacobsen. Han er godt fornøyd med at regjeringen verdsetter arbeidet kommunen gjør for næringen.

Havbruksnæringen i Norge har hatt en eventyrlig vekst, og har blitt en særdeles viktig næring langs hele kysten. Kystkommunene gjør en viktig jobb som vertskap og tilrettelegger for næringen, og for å sikre at utviklingen er bærekraftig. Dette gjør kommunene blant annet ved å utarbeide kommuneplaner som bidrar til å gi næringen gode rammevilkår.

Finnøy, som er en stor havbrukskommune med mange oppdrettsanlegg, får omlag 39 millioner kroner i støtte fra fondet. Også Rennesøy får støtte fra Havbruksfondet.

Utbetalingen som skjer i oktober i år er 7 åttendedeler av det totale for 2018 – siste 1/8 del pluss penger fra konsesjonsauksjon nå i september kommer til utbetaling i oktober neste år.

– Disse pengene vil komme godt med i en stram kommuneøkonomi og vil kunne gjøre at vi kan videreføre tanker og planer som for eksempel videreutvikling av Grøningen som kultursenter, en svømmehall og avskaffe (eiendoms)skatt på verk og bruk, tror Frp sin gruppeleder i Kvitsøy, Stein Flom-Jacobsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...