Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

I dialog med grunneiere skal ny storkommune ta godt vare på naturvernverdier

Fellesnemda for Nye Stavanger etter at den formelt ble utnevnt på Utsyn på Finnøy 29. august 2017. I mai og juni er det to møter før den avsluttes i høst, der mange viktige saker skal avgjøres, deriblant forvaltning av naturvernområder. Foto: Arkiv

Nye Stavanger kommune bør kunne forvalte naturreservater i Rennesøy og Finnøy, mener prosjektrådmann Per Kristian Vareide.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Prosjektrådmannen ber Fellesnemda om fullmakt til å søke Miljødirektoratet om å overta statens ansvar for disse naturreservatene fra 2020.

Finnøy kommune har i dag 15 naturvernområder, Rennesøy kommune har fire og Stavanger kommune har åtte.
Fylkesmannen i Rogaland har forvalteransvaret for arealene i Finnøy og Rennesøy, mens Stavanger kommunen fikk delegert ansvar for sine åtte arealer i 2003.

Les også: Nye Stavanger kan få store naturreservater på Rennesøy.

– Vern av viktig natur etter lov om naturmangfold er et tiltak for å stanse tap av biologisk mangfold. Naturvernområdene er vernet gjennom kongelig resolusjon og gir et bestemt område en rettslig status for å sikre naturverdiene i områdene, opplyser saksbehandler Vegard Ankarstrand i saken til Fellesnemda.

Dialog med grunneiere om forvaltning og skjøtsel ernødvendig om Nye Stavanger kommune får overta forvaltningen av samtlige nevnte naturvernområder fra 2020, påpeker Ankarstrand i saksutredningen.

– Flere av verneverdiene avhenger av skjøtsel gjennom bruk, men skjøtselen krever veiledning. Tett oppfølging og veiledning vil kreve administrative ressurser, framholder Vegard Ankarstrand, som er naturforvalter i dagens Stavanger kommune.

Les også: Svært interessert i mer våtmark.

Prosjektrådmannen mener at en tettere oppfølging av verneområdene og dialog med grunneiere vil forebygge konflikter med landbruket og styrke verneverdiene. Dette arbeidet vil samtidig være en del av kommunens arbeid for et bedre miljø og ta vare på biologisk mangfold for de kommende generasjoner.

Prosjektrådmannen anbefaler at Fellesnemda vedtar dette: «Fellesnemda ber rådmannen om å søke Miljødirektoratet om kommunal forvaltningsmyndighet for alle naturvernområder i nye Stavanger kommune fra og med 1. Januar 2020».

Siste med #Tjenestetilbud Nye StavangerVis flere

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...