Hysterisk morsom roman

Et latterbrøl av en roman der handlingen utspiller seg i Stavanger.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I 2017 debuterte Stavanger komikeren Rune Bjerga, med den dønn ærlige, lattermilde og sprøe biografi om sin oppvekst på Tjensvoll. Med "Tjensvoll og jeg" gir forfatteren et humørfylt og tankevekkende innblikk i en barndom som blant annet bestod av havarerte kjæresteprosjekter og absurde hytteturer.

Så i begynnelsen av 2018, kom Siddisen ut med den åpne og ærlige boken om boksignering. Aldri før har det blitt utgitt en så detaljert bok om en forfatters forhold til signering. I "Den lille triste boken om boksignering" forteller den ferske forfatteren om det nitriste møte med bokhandlernes kunder. Gjennom lekre og lekne illustrasjoner får vi servert alt fra milde til sterke scener fra Bjerga`s signeringsrunde. Dette er en bok de fleste forfattere vil kjenne seg igjen i.

Så over til Rune Bjerga`s nye bok, "Standup Njål". Dette er en hysterisk morsom bok om en komikers kamp for tilværelsen. Jeg skrattlo da jeg leste denne boken, det var umulig å legge den fra seg. Leserne blir kjent med Njål Hansen. Han er en 24 år gammel siddis. Han er uten jobb og lever et avstands forhold til kjæreste, Marthe. Hans kjæreste ble plutselig kristen og flyttet til Bergen for å studere teologi. Njål er besatt av drømmen om å bli profesjonell standupkomiker, men møter knallhard motstand fra sine nærmeste. Njål opplever mest motstand fra den selvopptatt humor bransje.

"Standup Njål" er en humoristisk bok, som lett kan gi deg som leser latterkrampe. Dette er en hysterisk morsom og underholdende bok så jeg gleder meg til å lese igjen. "Standup Njål" er lettlest og særdeles livlig leseopplevelse. Gjennom Rune Bjergas rørende og lattermilde beskrivelser, kan du som leser nærmest føle tilstedeværelse i handlingen. Hans måte å skildre Stavanger på kan få leserne til å forestille seg hvordan plassen ser ut, med mindre du er kjent i byen. Forfatteren gir et sylskarpt innblikk i en komikers kamp for tilværelsen. Det er neste som du synes synd på Njål Hansen til tider, siden han noen ganger er så klønete. Til tider får jeg assosiasjoner til Thomas Giertsens serie "Helt perfekt". Leserne blir også med en karrière som både byr på opp og nedturer. Det er ingen tvil om at Rune Bjerga har hentet inspirasjon fra sitt eget liv for å forme Standup Njål og det som skjer rundt ham. Dette er en bok som jeg håper det blir oppfølger av. En bok som jeg varmt kan anbefale med en liten smil rundt munnen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...