Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Hurtigbåttilbudet på Kvitsøy kan bli lagt ned

Foto: Illustrasjonsfoto

Avvikling av hurtigbåttil-
budet på Kvitsøy kan få store konsekvenser, mener Mirjam Ydstebø.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Vårt båttilbud er svært viktig for oss, og vi har ikke rom for å kutte mer, sier Kvitsøy-ordfører Mirjam Ydstebø, etter nyheten om mulig nedleggelse av hurtigbåttilbudet på øyen.

Rogaland fylkeskommune har nemlig kommet uheldig ut som følge av en endring i fordelingsnøkkelen i forhold til overføring av midler til hurtigbåt fra nasjonalt hold. Konsekvensene er betydelige kutt i hurtigbåttilbudet i Ryfylke.

Fylkeskommunens samferdselsutvalg behandlet saken 17. oktober, og fylkesrådmannen har foreslått 13 rutekutt. Hurtigbåten til og fra Kvitsøy er blant rutene som foreslås kuttet.

– Vi er svært kritiske

I dag kan innbyggerne på Kvitsøy benytte seg av enten hurtigbåt eller ferje. Førstnevnte stopper først på Mekjarvik, før den går videre til Stavanger sentrum to ganger til dagen, mandag til fredag. Ferjen går mellom Kvitsøy og Mekjarvik flere ganger til dagen, hele uken.

Et eventuelt kutt i hurtigbåttilbudet kan få store konsekvenser for kvitsøybuen, mener Ydstebø.

– Vi opplever at fylkesrådmannen bagatelliserer konsekvensene et eventuelt kutt vil få. Det vises blant annet til at første mulige rute fra Kvitsøy blir 30 minutter senere enn i dag. Dette er riktig, men det er ikke avreisetidspunktet som er det avgjørende her, det er ankomsttidspunktet, forklarer ordføreren.

De som bruker dagens hurtigbåttilbud og har bil parkert på Mekjarvik, er framme på Mekjarvik cirka 06.35. Dersom de må ta ferjen, som har første avgang 30 minutter senere, er de ikke på Mekjarvik før 07.25.

– Her er forskjellen nesten en time. I tillegg kommer da også bompenge- og rushtidsavgiften inn i bildet. Om hurtigbåten forsvinner vil dette få store konsekvenser for de som i årevis har pendlet med hurtigbåten, understreker Ydstebø.

Et annet element ordføreren trekker fram er at hurtigbåten går helt inn til Stavanger sentrum med ankomst cirka 06.50. Dersom alternativet blir ferje, er ankomsten til Stavanger med buss fra Mekjarvik cirka 08.00.

– Det betyr ankomst til Stavanger over en time senere enn med dagens hurtigbåttilbud. Vi på Kvitsøy er derfor svært kritiske til at fylkesrådmannen bruker avgangstid fra Kvitsøy i stedet for ankomsttid. Vi opplever at dette bidrar til å lure fylkespolitikerne til å tro at konsekvensene er mye mindre enn de faktisk er, sier Ydstebø.

Formannskapet på Kvitsøy vil sende et tydelig høringsinnspill og understreke viktigheten av hurtigbåttilbudet. Mandag ble det også bestemt at Ydstebø, sammen med fylkesordfører og flere Ryfylke-ordførere, drar til Oslo i forbindelse med saken. Kommunalministeren tar dem imot for å lytte til deres innspill.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...