Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Hundre personer forhåndsbestilte denne boken

Forfatteren: Kjell Halfdan Olsen har brukt ett år på boken Kvitsøyrevyene. Nå er den ute for salg. Selv tror han på salgssuksess. Foto: Jan Henrik Heggebø Foto: Jan Henrik Heggebø

Forfatter Kjell H. Olsen mottok omtrent 100 forhåndsbestillinger på boken om Kvitsøy ILs mange humoristiske revyer fra 70- og 80-tallet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Nå er det godt og vel 40 år siden Kvitsøy IL arrangerte den første av opptil flere revyer. Vi som sto bak revyene begynner jo å dra litt på årene, så det var på tide å samle all underholdningen i en bok, mens vi enda husker hva som skjedde, ler Kjell H. Olsen.

Han er forfatteren bak den ferske boken, Kvitsøyrevyene, som tar for seg de mange humoristiske revyene på Kvitsøy, fra 1976 til 1985. Nå er de rundt 130 sidene med revystoff trykket, og boken er ute for salg. Allerede før lanseringen mottok Kvitsøy-mannen nærmere 100 forhåndsbestillinger.

- En kan vel si at det har vært stor interesse for boken, konstaterer forfatteren.

Revyenes opprinnelse

Det var i 1975 revyeventyret startet, på en 17. mai-fest med underholdning litt utenom det vanlige, i storsalen på kommunehuset. Det var normalt å arrangere sceneunderholdning før dansen startet på idrettslagets fester og medlemstilstelninger, men dette året fikk publikummerne se og høre idrettslagets medlemmer framføre sketsjer fra nettopp Kvitsøy - og det slo an. Dette ville idrettslaget gjøre igjen, og året etter startet de opp med sine egne revyer. Fram til 1985 ble det arrangert til sammen fire storslåtte revyer, hvor nærmest hele Kvitsøy lot seg rive med.

- Det skjedde mye på Kvitsøy på 70- og 80-tallet. Vi fikk en ny kai lagt utenfor datidens sentrum, skyhøye NRK-sendere på Krågøy og idrettsanlegget ble flyttet fra en holme til fastlandet på øyen. Dette var noen av hendelsene vi valgte å lage sketsjer på, med en satirisk vri, forteller han.

Revyene er med andre ord basert på lokalhistorie fra øyen, beskrevet med et skråblikk, humor og muntre vendinger.

Tror på salgssuksess

Nå har Kjell H. Olsen, sammen med gode samarbeidspartnere, brukt et år på å ferdigstille Kvitsøyrevyene. Lars Idar Waage sto blant annet for ombrekking og billedoptimalisering. Elisabet Holmgard Pedersen har laget forsiden, og Nina Helgeland Gundersen har lest korrektur. I tillegg har andre informanter bidratt med tilfang av tekst- og billedmateriale. Videre bidro Base Property med økonomisk støtte.

Nå gjenstår det bare for forfatteren å krysse fingrene for salgssuksess.

- Vi har bestilt totalt 300 eksemplarer. Jeg tror og håper at de fleste blir solgt fort, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...