Helene er på hjul før julen

Travel i førjulstiden: Helene Haaland har mange hun vil besøke før julaften. Derfor er hun stadig vekk på farten. Selv synes hun at det er en hyggelig tid på året. Det er noe beroligende og koselig med det hele, sier hun. Foto: Jan Henrik Heggebø Foto: Jan Henrik Heggebø

Helene Haaland har fullt program i førjulstiden. Hun drar både nord og sør for å få med seg barnebarnas ulike julearrangement.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Små julenisser, røde blomster og mangfoldige stearinlys har fått sin plass i vinduskarmer, på stuebordet og på kjøkkenbenken.

I motsetning til været ute, begynner det virkelig å ligne på jul inne i huset til Helene Haaland på Kvitsøy. Nå mangler bare juletreet.

- Og julebaksten, legger Haaland til.

- Det er tid med familie og venner, bakst, julemusikk og ikke minst julepynt som skal til for å få meg i skikkelig julestemning, forteller hun.

Da synes Haaland at det passer fint å få en juleblomst av Bygdebladet til å utvide julepynt-sortimentet sitt ytterligere.

Hun er en av fire tilfeldige vinnere av ukens juleblomst fra Bygdebladet. Hver uke før jul trekkes det ut en tilfeldig abonnent, som får en blomst levert på døren.

Prioriterer barnebarna

Allerede tre dager ut i desember har Haaland lagt ned en solid innsats i å klargjøre hjemmet for julefeiringen. Det er hennes første jul som pensjonist, men hun blir ikke sittende mye i ro i sitt juledekorerte hjem i løpet av førjulstiden.

I disse dager er hun nemlig opptatt med å besøke barn og barnebarn.

- Barnebarna er jo med på ulike julearrangement, og de vil jeg få med meg. Derfor drar jeg både til Stavanger, Tasta og Bergen for å få med meg underholdningen. Det er nemlig der de bor, forteller Haaland.

Varter opp til stort selskap

Hun prøver også å få med seg mest mulig av det som skjer av julearrangement på Kvitsøy.

- Det er mange man vil besøke før julaften, og mange arrangement som en gjerne skulle fått med seg. Det er imidlertid utfordrende å skulle få med seg alt. Det er blant annet det som gjør førjulstiden travel. Samtidig synes jeg jo at det er noe beroligende og koselig med det hele, at vi tross denne travle måneden finner tid til å gjøre hyggelige ting sammen med familie og venner, innrømmer Haaland.

Nå ser hun fram til alle besøkene, og ikke minst selveste julaften. Da kommer store deler av familien hjem til henne, til huset ved sjøkanten på Kvitsøy.

- Vi blir totalt 13 personer hjemme hos mannen min og meg. Vi har tre døtre og en sønn som kommer sammen med sine barn. Da slår vi oss til ro, og feirer med en god kalkunmiddag. Andre juledag steller vi i stand et enda større familieselskap. Da blir vi trolig 36 personer, sier Haaland smilende.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...