Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Hele Norge plukker søppel

DNT oppfordrer folk til å plukke med seg søppel man ser utendørs. Foto: Line Hårklau, Pressefoto DNT

Den norske turistforening oppfordrer turfolk i hele landet til å plukke søppel man kommer over utendørs.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Hvor mange av oss går ikke forbi søppel i hverdagen og tenker "Dette burde jeg tatt med meg"? Vi vil ikke ha søppel i vår natur, sier generalsekretær i DNT Nils Øveraas. Foto: André Marton Pedersen, Pressefoto DNT


- Hvor mange av oss går ikke forbi søppel i hverdagen og tenker "Dette burde jeg tatt med meg", sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT (Den Norske Turistforening) i en pressemelding.

DNT inviterer ukentlige utedager, denne lørdagen er det søppelplukking i naturen.

- Vi vil ikke ha søppel i vår natur. Det du finner på bakken havner raskt i havet. Fjern det du finner før vinden fører det med seg.
Å kombinere tur med søppelplukking er en tur med en ekstra mening, og jeg lover at det vil føles bra, sier Øveraas.

Å ta med seg egen søppel på tur burde være en selvfølge, står det videre i pressemeldingen. Men å plukke opp søppel man finner er en vane som bør innarbeides skriver DNT.

- Her har DNT-ung gjort en stor innsats for å bevisstgjøre folk med miljøvettregelen "Vær rustet mot uventet søppel", sier Øveraas.

Miljøvettreglene er et sett regler som er utarbeidet av POW Norge og DNT. POW Norge (Protect Our Winters) er en del av den internasjonale klimaorganisasjonen POW. Reglene går ut på å reise kortere og mindre, konsentrere seg om opplevelser og ikke utstyr, og en grønnere livsstil.

DNTs "slik rydder du":

  • Enklere oppskrift får du ikke; Bruk en plastpose du finner eller ta med deg en pose eller to hjemmefra og plukk med deg det du ser av søppel.
  • Husk å ta med deg en god lunsj og belønn deg selv med en skikkelig pause når du har plukket ferdig.
  • Kjenn på den gode følelsen av å gjøre noe som er bra for deg, dyrene og kloden!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...