Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Hele bygda er mobilisert til å rydde

Roy Erlend Ask (t.v.) og Kurt Øverland fra sykkelverkstedet i Vikevåg behøvde ikke gå langt i Prestvågen før de finner plast som slenger i strandkanten. Foto: Sigbjørn Berentsen

Både barn og voksne i Rennesøy er mobilisert i dag på den store ryddedagen i fylket.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2018 kl 11:15

- Vi skal ut og rydde i et par timer fra klokka 12, sier Kurt Øverland, erfaringskonsulent i Rennesøy kommune. Han tar med seg brukere av sykkelverkstedet i Vikevåg og begynner i det populære friluftsområdet Prestvågen.

- Så ser vi om det er noe å rydde der, sier han, stående ved siden av Roy Erlend Ask i Prestvågen onsdag.

– Jeg skal være med på dette, og jeg rydder mye ellers også jeg, sier Ask med et smil.

Rådmann Birger Clementsen tar med seg ledergruppa si til Reianes for å rydde langs strendene der. Og personer ved landbrukskontoret skal rydde ved kommunehuset i Vikevåg.

Ellers skal barnehager, skoler og innbyggere rydde i sine nærmiljøer.

- Dette er et fantastisk bidrag til «Hele Rogaland rydder», sier ordfører Dagny Sunnanå Hausken.

Bygdebladet er med

I lunsjpausen i dag skal også de ansatte i Bygdebladet være med på ryddedugnaden. Bygdebladet deler også ut plastsekker og engangshansker til innbyggere som har lyst til å bli med på morgendagens store ryddeaksjon.

Les også: Dugnadsånd (ukas lederartikkel)

På holdnorgerent.no får du oversikt over registrerte ryddeaksjoner i ditt nærområde, og her kan du også melde deg på aksjoner som er planlagt i løpet av strandryddeuka.

Velforeninger og lag

Utstein 4H har allerede vært ute og ryddet i friluftsområdet Fjøløy Fort, slik også Bru Sjøspeidergruppe har ryddet i Bruhalsen, som ligger ut mot havet der steinstolen som tilhører kulturstien på Bru står.

Ansatte i Conoco Philips er engasjert til å rydde på Line, holmen som ligger i Åmøyfjorden mellom Bru og Vestre Åmøy, og barn og ansatte i Bru barnehage har fått tildelt områdene lekeplass på Skorpefjell, skogen ved Skorpefjell barnehage og Sandvika ved Åmøy båthavn å rydde.

Beboere på Hodnefjell har samlet seg for å rydde i Hodnefjellsvika, mens som bor på Mosterøy samler seg for å rydde nærområdet sitt på Dysjaland.

Klosterøy og Fjøløy vel har engasjert seg for å rydde i området Fjøløy og Klosterøy, og medlemmer i Østhusvik båtforening vil sørge for at det skal ta seg bedre ut på strekningen Ask - Gangenes.

Barnehagebarn i Vikevåg skal være med å rydde på Håvarstein og Midgard, ved skatebanen i Vikevåg og ved kunstgressbanen ved Rennesøyhallen.

Aktiviserer mange

Høyrepolitiker Åge Sola sendte et innspill til rådmannen i slutten av april om at mottakere av økonomisk sosialhjelp burde være med på ryddedugnaden.

- Vi vil følge opp aktivitetsplikten knyttet til det å motta økonomisk sosialhjelp, som Høyre har pushet på for. Dette er jo både samfunnsnyttig og meningsfullt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...