Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Hærverk på Myrå barnehage

Forrige uke fikk en kjedelig start ved Myrå barnehage. I løpet av helgen hadde noen vært innom og revet opp urtene barna nettopp hadde plantet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Urtene fikk barnehagen fikk av kommunen på torsdagen før, barna hadde vært med å plante dem i kjøkkenhagen. Foruten dette, var blomsterpotter veltet, og noen av de tunge piknikbordene på uteområdet var snudd på hodet.

Ikke første gang

Styrer Merethe Andersen Ranvert konstaterer at barnehagen har opplevd hærverk fem-seks ganger siden den ble tatt i bruk for to år siden. Også i februar og mars har det kommet uønsket helgebesøk:

– De forrige gangene har det gått utover kortleserne som gir adgang til bygget, og skillevegger vi bruker for å dele opp det store uteområdet vårt, forteller Ranvert.

Kontaktet politi

Hun sendte rutinemessig e-post til deres kontakt i politiet, og kontaktet SLT-koordinator Hilde K. Hebnes. Styreren la også saken ut på barnehagens Facebook-side, og sendte Bygdebladet bilder av hærverket, for å gjøre flere bevisst på hendelsene.

– Vi vet ikke hvem som står bak, men vi antar at det er ungdom som kjeder seg. Mangler det fritidstilbud i kommunen, når noen ikke har noe bedre å gjøre enn å ødelegge slik, undrer hun.

Barnehagen har ønsket seg videoovervåking av uteområdet, men økonomien kommer i veien.

– Det hadde vært ønskelig, og ledninger til det ble lagt klare da barnehagen ble bygget. Vi har tatt det opp med kommunen, men de har svart at det ikke finnes penger til det, sier Ranvert.

Vil gjøre foreldre bevisste

Noen av urtene lot seg redde, men hendelsen legger en demper for begeistringen. Barna i barnehagen blir naturligvis nok litt leie seg, særlig i avdelingen som fikk være med å plante urtene:

– Vi skal så mer i disse kassene, men det blir jo ikke så kjekt om det ikke får stå i fred. Vi hadde squash her i fjor, og den ble også revet opp.

Ranvert håper at større oppmerksomhet rundt hærverket kan hjelpe:

– Det er jo noen som er foreldrene til disse ungdommene, og foreldre bør iallfall være obs på at slikt foregår.

SLT-koordinator følger med

SLT-koordinator Hilde K. Hebnes sier at hærverk på kommunale bygg registreres, og at politiet og Natteravnene får beskjed.

– Ikke fordi at politiet kan bruke mye ressurser på dette, eller at natteravner skal være sikkerhetsvakter, men da blir de obs på steder de gjerne kan svinge innom når de er i nærheten.

Dersom hærverk og ugagn vedvarer helg etter helg, eller eskalerer i omfang, må man vurdere andre grep, utdyper Hebnes.

– I det hele tatt så passer vi på å ha følere ute med henhold til hva som skjer i Randaberg, sier hun.

Siste med #Myrå barnehageVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...