Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Har gjort rensefisk til millionbutikk

Bjarte Espevik (t.v.) og Frode Ydstebø i Kvitsøy Sjøtjenester AS kan glede seg over at deres største forretningsområde, transport av rensefisk, er en suksess. Her er de i bedriftens nyeste fartøy «Scallop Fighter» som de overtok like før nyttår i 2016. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Kvitsøy Sjøtjenester har de siste årene spesialisert seg på å transportere rensefisk til oppdrettsanlegg. I år vil bedriften frakte fem millioner av denne fisken.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Transport av rensefisk er Kvitsøy Sjøtjenester sin største inntekt. Til nettstedet kyst.no forteller daglig leder Bjarte Espevik at 2017 var et godt år.

2017 var også det første året bedriften tok i bruk sitt nyeste fartøy «Scallop Fighter».

Kvitsøybedriften økte omsetningen i fjor med et par millioner kroner, fra åtte til 10. Egenkapitalen i selskapet økte også fra 27 prosent i 2016 til 62 prosent i 2017.

At ikke driftsresultatet har økt forklarer Bjarte Espevik med ekstra kostnader til investeringer det ikke var tatt høyde for og endringer som er blitt gjort og har kostet mer enn forventet. Men 2018 ser så langt bra ut.

– Vi håper på omtrent samme omsetning, men med lavere driftskostnader, sier Espevik til kyst.no.

Så langt i år har Kvitsøy Sjøtjenester transportert 2,1 millioner rensefisk fordelt på 200.000 oppdretts - labrus, 100.000 villfisken leppefisk, grasgylt, bergnebb og rognkjeks. Resten av året er det planer om å transportere mellom to og tre millioner rensefisk.

– Det blir en total mengde på cirka fem millioner, sier Espevik.

I tillegg til å transportere rensefisk, som er det største bedriften holder på med, leverer de båttjenester knyttet mot miljøundersøkelser ved oppdrettsanlegg, strømmåling, turbiditetsovervåking, ROV-kjøring, prøvetaking med videre.

Det eldste fartøyet «Scallop» skal nå på land og kappes i to for å forlenges med et par meter ved kvitsøybedriften Ymas. Med det vil Kvitsøy Sjøtjenester bli i stand til å doble kapasiteten ombord med rensefisk.

«Scallop Fighter» ruver ved siden av bedriftens eldre fartøy «Scallop».

I følge kyst.no er bedriften i ferd med å signere avtale med Kvitsøy kommune om kjøp av næringstomt. Ikke minst er konene til de to gründerne i bedriften, Bjarte Espevik og Frode Ydstebø, glade for.

– Det blir bra når kjelleren i huset kan tømmes for diverse utstyr som tilhører bedriften, sier Espevik med et smil.

I dag sysselsetter Kvitsøy Sjøtjenester AS 3,5 på heltid, og leier ellers inn mannskap på timer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...